DRASTIČNE KAZNE ZA DINAMOVE NAVIJAČE: / Platit će desetke tisuća kuna zbog kravala u Sevilli

Image
Foto: Screenshot

Jedanaestorica Dinamovih navijača moraju platiti novčane kazne od 6.

25.11.2016.
19:32
Screenshot
VOYO logo

Svim navijačima je zabranjen ulazak na stadione u iduće dvije godine. Do nereda je došlo dan uoči utakmice Lige prvaka između Seville i Dinama igrane 2. studenog na stadionu Sánchez Pizjuán.U Málagi, gradu na jugu Španjolske, izbila je tučnjava u kojoj je privedeno devet navijača zagrebačkog kluba. Svakome od njih izrečena je kazna od 45.000 kuna (6.000 eura ) zbog narušavanja javnog reda i mira. Do obračuna je došlo na trgu Plaza de la Merced (Trg Milosti).

Sukob dviju navijačkih frakcija

Sljedeći dan navečer, u 160 kilometara udaljenoj Sevilli, uslijedila je nova tučnjava u centru grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oko 22.40 sati tridesetak Dinamovih navijača je mirno sjedilo u kafiću kada se s druge strane ceste pojavila grupa od nekoliko desetaka zamaskiranih osoba u tamnoj odjeći “s namjerom da ih napadne”, rekao je Hini glasnogovornik policije u Sevilli.

U obračunu koji je trajao na cesti između dva kafića polomljeno je nekoliko stolova no nitko nije zatražio liječničku pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DRAMATIČNA SVJEDOČANSTVA DIVLJANJA DINAMOVIH NAVIJAČA: /

'Vidio sam čekić na podu, mislio sam da će biti mrtvih'

Image
DRAMATIČNA SVJEDOČANSTVA DIVLJANJA DINAMOVIH NAVIJAČA: /

'Vidio sam čekić na podu, mislio sam da će biti mrtvih'

Tri osobe su tada uhićene od kojih dvije moraju platiti po 45.000 kuna a treća kod koje su pronađeni mačeta i mehaničarski ključ 67.500 kuna (9.000 eura), objavio je CSD na svojoj internetskoj stranici.

Glasnogovornik policije je jutro nakon nereda rekao da su u napadu sudjelovali navijači Seville, jer je na mjestu događaja primjećena osoba s obilježjem lokalne navijačke skupine, no kasnije je rekao Hini da je istraga pokazala kako je to bio obračun dviju Dinamovih suprotstavljenih frakcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijačka skupina Bad Blue Boys osnovana 1986. podijeljena je na veću grupu koja zahtijeva odlazak Zdravka Mamića i uprave te manju sklonu aktualnom vodstvu kluba. Svih dvanaest navijača bilo je pušteno na uvjetnu slobodu dan nakon utakmice te su se mogli vratiti u Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osuda nasilja

U utorak je, pak, večer uoči utakmice lige prvaka između Seville i Juventusa došlo do sličnog sukoba. U centru grada, samo na drugom mjestu, navijači talijanskog kluba su sjedili na terasi jednog restorana kada se pojavilo nekoliko desetaka zamaskiranih osoba te ih napalo. Dva navijača Juventusa su ozlijeđena, od kojih je jedan zbog uboda nožem ili drugim oštrim predmetom, prevezen u bolnicu. Liječničku pomoć je zatražio i navijač Seville udaren u glavu staklenim predmetom.

Glasnogovornica policije u Sevilli rekla je u petak u telefonskom razgovoru za Hinu kako se taj novi slučaj istražuje te da će provjeriti ima li ikakve veze s onim u kojem su sudjelovali navijači Dinama. Do kraja dana nije stigao odgovor. Glasnogovornik nogometnog kluba Sevilla, Jesús Gómez, rekao je kako je ondje došlo isključivo do međusobnog obračuna Dinamovih navijača i da u tim izgredima nije sudjelovao nitko od pristaša Seville. Tamošnja radikalna i politički lijevo nastrojena navijačka skupina Biris Norte, osnovana 1975., znala je ranije sudjelovati u izgredima. Nakon napada na navijače Juventusa klub je objavio priopćenje u kojem žali zbog događaja a klupski predsjednik José Castro je osudio nasilje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne znaju što se dogodilo

Navijači Dinama skloni upravi kluba bili su rekli u Sevilli kako ih je napala suparnička frakcija koja ih naziva plaćenicima. Nekoliko pripadnika grupe koja traži ostavku uprave reklo je da ne znaju što se dogodilo jer nisu bili ondje. Ostalo je nepoznato do kakvog je okršaja došlo u Málagi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sevilla je tako ove sezone bila poprište izgreda u sve tri utakmice Lige prvaka igrane u tom gradu. Ondje su se sukobili i navijači francuskog Lyona s lokalnom policijom.

U skupini H Lige prvaka vodi Juventus s 11 bodova, druga je Sevilla s 10, Lyon ima 7 bodova dok je Dinamo bez bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolska državna komisija za suzbijanje nasilja u sportu u petak je objavila i kazne za navijače domaćih klubova u prvoj i drugoj španjolskoj ligi koje se iznose od 1.500 do 4.500 eura. Njima je zabranjena posjeta stadionima u razdoblju od tri mjeseca do godine dana. Događaji koji su prethodili utakmici Seville i Juventusa još uvijek se istražuju pa zasad nema kazni.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo