NA PUTU PREMA DOLJE

DRAMA NA KLUPI ITALIJE: Legenda Rome urlala na pomoćnika! Procurila snimka koja najbolje dočarava raspad među Azzurrima

O kaosu u talijanskoj reprezentaciji svjedoči i situacija viđena na klupi za vrijeme sinoćnje uzvratne utakmice dokvalifikacija između Italije i Švedske na San Siru (0-0, 1-0).

Naime, osramoćeni talijanski izbornik Gian Piero Ventura držao je na klupi u ovom trenutku najboljeg talijanskog ofenzivca, igrača Napolija Lorenza Insignea. Ventura mu je u prvoj utakmici na raspolaganje dao samo 14 minuta jer se nije uklapao u suviše opreznu formaciju 3-5-2. Upravo je ta opreznost, manjak hrabrosti prilikom donošenja nekih taktičkih odluka Venture, jedan od razloga talijanskog debakla u ovim kvalifikacijama…

ITALIJA GORI NAKON NEZAPAMĆENOG DEBAKLA: Apenini se tresu kao nikad prije! ‘Ovo je apokalipsa, nacionalna sramota’

Da je to bila promašena odluka sugerira i reakcija legende Rome Danielea De Rossija koji je na klupi za rezerve usred utakmice pri 0-0 na San Siru sugerirao pomoćniku da ubaci Insignea u igru umjesto njega.

Naime, Ventura je htio ubaciti defenzivnog veznjaka pri ‘mrtvom’ rezultatu, iako se u takvim situacijama uvodi ofenzivnog igrača. Danieleu to nije bilo jasno.

“Zašto bih, dovraga, ja trebao igrati? Pa ne treba nam remi, moramo pobijediti”, urlao je De Rossi pomoćniku, javlja La Gazzeta Dello Sport koja ističe kako je De Rossi simbol talijanskog reprezentativnog dresa. Na kraju De Rossi nije ušao, Ventura je ubacio Bernardeschija koji igra istu poziciju kao i Insigne. Još jedna u nizu njegovih gluposti… La Gazzetta Dello Sport javlja o polemikama na klupi Italije i De Rossijevoj izjavi o situaciji…

“Bio je to trenutak kad sam izborniku sugierirao da uvede napadača. Možda Insignea koji bi dao u tom trenutku više nego ja”, istaknuo je De Rossi talijanskim novinarima.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr