NEZAPAMĆENI SKANDAL

DOŽIVOTNO POTJERAN IZ NOGOMETA: FIFA drastično kaznila suca koji je dosudio penal zbog igranja – nogom!

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) u ponedjeljak je doživotno suspendirala ganskog suca Josepha Lampteya nakon skandala u kvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Lamptey je u studenom u dvoboju između Južnoafričke Republike i Senegala u Polokwaneu dosudio jedanaesterac za domaće nakon što je senegalskog stopera Kalidoua Koulibalyja lopta pogodila u – nogu! Južnoafrikanci su iskoristili poklon, zabili s bijele točke i u konačnici pobijedili s 2-1, a zgroženi Senegalci su se žalili. Presuda FIFA-e stigla je u ponedjeljak, a Lamptey je proglašen krivim za “nezakonito utjecanje na rezultat”.

Ponavljanje utakmice?

“Daljnje informacije vezane uz utakmicu Južnoafrička Republika – Senegal ćemo objaviti kada odluka bude konačna. FIFA slijedi politiku nulte tolerancije prema manipulaciji rezultatima i posvećena je zaštiti integriteta nogometa”, stoji u priopćenju.


Senegalci se nakon ove odluke FIFA-e nadaju čak i da bi se utakmica mogla ponoviti što se ne čini nemogućim s obzirom na ton priopćenja i na najavu novih informacija.

Povratak na Net.hr