DOŽIVOTNO POTJERAN IZ NOGOMETA: / FIFA drastično kaznila suca koji je dosudio penal zbog igranja - nogom!

Image
Foto: Screenshot

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) u ponedjeljak je doživotno suspendirala ganskog suca Josepha Lampteya nakon skandala u kvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

20.3.2017.
18:07
Screenshot
VOYO logo

Lamptey je u studenom u dvoboju između Južnoafričke Republike i Senegala u Polokwaneu dosudio jedanaesterac za domaće nakon što je senegalskog stopera Kalidoua Koulibalyja lopta pogodila u - nogu! Južnoafrikanci su iskoristili poklon, zabili s bijele točke i u konačnici pobijedili s 2-1, a zgroženi Senegalci su se žalili. Presuda FIFA-e stigla je u ponedjeljak, a Lamptey je proglašen krivim za "nezakonito utjecanje na rezultat".

Ponavljanje utakmice?

"Daljnje informacije vezane uz utakmicu Južnoafrička Republika - Senegal ćemo objaviti kada odluka bude konačna. FIFA slijedi politiku nulte tolerancije prema manipulaciji rezultatima i posvećena je zaštiti integriteta nogometa", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Senegalci se nakon ove odluke FIFA-e nadaju čak i da bi se utakmica mogla ponoviti što se ne čini nemogućim s obzirom na ton priopćenja i na najavu novih informacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo