KRAJ KARIJERE

DOSTOJAN OPROŠTAJ: Deportivo se na lijep način oprostio od Pletikose, javili se i iz Hajduka

Dugogodišnji čuvar mreže hrvatske nogometne reprezentacije Stipe Pletikosa odigrao je u subotu posljednju profesionalnu utakmicu u karijeru. Unatoč nekoliko dobrih reakcija poraz 0:2 od madridskog Reala nije uspio spriječiti.

Vjerojatno to nitko od njega nije niti realno očekivao u ogledu protiv superiornije momčadi predvođene dvostrukim strijelcem Cristianom Ronaldom. Ostat će zapisano i da je drugo poluvrijeme protiv finalista aktualne sezone Lige prvaka odradio bez primljenog gola i tako stavio točku na karijeru koja je započela prije 20 godina u splitskom Hajduku.

Šest klubova

Pletikosa (37) je u karijeri nosio dresove šest klubova, a oni su Hajduk, Šahtar, Spartak Moskvu, Tottenham, Roštov i Deportivo. Osvojio je ukupno sedam naslova, od čega tri s Hajdukom (jedno prvenstvo), tri sa Šahtarom (jedno prvenstvo) i jednog sa Roštovom (Kup).

Za hrvatsku reprezentaciju nastupio je 114 puta kroz petnaest godina staža u njoj. Debitarao je u prijateljskoj utakmici protiv Danske u veljači 1999. godine, a posljednji puta nastupio na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014.

Povratak na Net.hr