ŠIBENIK – HAJDUK 1-2: / Vulićeva momčad nakon velike muke u napadu preokretom u 119. minuti izborila četvrtfinale Kupa

Image
Foto: PIXSELL

Hajduk je među posljednjih osam u Kupu

31.10.2018.
18:42
PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Hajduka izborili su plasman u četvrtfinale Hrvatskog kupa nakon što su u dvoboju osmine finala na stadionu Šubićevac pred 3000 gledatelja nakon produžetaka pobijedili Šibenik sa 2-1. Šibenik je poveo u 13. minuti nakon autogola Mirka Ivanovskog, Hajduk je izjednačio u 87. minuti golom Ahmeda Saida, a pobjednik je razriješen u 119. minuti golom Stanka Jurića. Domaćin je od 59. minute igrao s igračem manje nakon što je zbog dva žuta kartona isključen Robert Pecolaj.

Ništa od 'osvete'

Šibenik je imao priliku uzvratiti Hajduku za prošlogodišnji poraz u istoj fazi Kupa kada je Hajduk na Šubićevcu pobijedio sa 1-0. Domaćin je vodio 1-0, ali nije izdržao. Crveni karton u 59. minuti i pogreška obrane u 87. minuti odnijeli su domaćinu pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šibenik je poveo u 13. minuti autogolom Ivanovskog. Iz slobodnog udarca je pred gol ubacio Bulat, a Ivanovski je glavom loptu skrenuo u svoju mrežu. Hajduk je mogao izjednačiti u 26. minuti kada je Vukorepa s gol linije 'počistio' udarac Jaira. Brazilac je imao lijepu priliku i u 44. minuti, no pucao je pokraj vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivanovski se mogao iskupiti u 52. minuti, ali je loše pucao glavom. Najbolju priliku na utakmici gosti su imali u 75. minuti kada je Said izbjegao zaleđe i krenuo sam prema vratima Šibenika. Pucao je sa 13 metara, ali je Labrović nogom obranio. Isti je napadač u 87. minuti ipak uspio izjednačiti iskoristivši pogrešku Vice Kendeša koji je nespretno ispucao loptu u svom kaznenom prostoru, umjesto da je 'očisti'. Kendešova lopta je stigla do Saida koji je lijepo opalio s desetak metara.

Statistika na strani Hajduka

Već na otvaranju produžetaka Hajduk je imao lijepu priliku, no vratnica je spasila Šibenik nakon Palaversina udarca. Kada se već činilo kako bi Šibenik mogao izdržati i gurnuti susret prema jedanaestercima, Stanko Jurić je zabio za pobjedu gostiju. Hajduk je na koncu ima čak 33 udarca prema suparničkim vratima pri čemu 19 u okvir gola, te 19 kornera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

TORCIDA BAKLJADOM PROSLAVILA ROĐENDAN: Navijači Hajduka u 68. minuti prekinuli derbi

Image

TORCIDA BAKLJADOM PROSLAVILA ROĐENDAN: Navijači Hajduka u 68. minuti prekinuli derbi

U ranije odigranim susretima plasman u četvrtfinale izborili su Dinamo, Osijek, Slaven Belupo i Vinogradar, dok je to u utorak uspjelo Lokomotivi i Interu. Posljednjeg putnik u četvrtfinale doznat ćemo večeras kada se sastaju Varaždin i Rijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


UŽIVO:

ŠIBENIK - HAJDUK 1-2

Šibenik: Labrović - Pecolaj, Blaić, Pandža, Kendeš, Kukec, Ampem, Maleš, Vukorepa, Bulat, Roca

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk: Blažević - Lopez, Ismajli, Juranović, Fomitschow, Tudor, Caktaš, Jurić, Jradi, Jairo, Ivanovski

120. minuta: Kraj utakmice na Šubićevcu! Hajduk ide dalje... Od 33 udarca prema golu Šibenika 19 ih je išlo u okvir Labrovića koji je radio čuda! Imao je Hajduk i 19 kornera i na kraju slavio u samom smiraju susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

119. minuta: GOOOOOOL! Hajduk je poveo 2-1! Strijelac je Jurić!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

115. minuta: Još pet minuta...

108. minuta: Sanjat će Labrovića Hajdukovi nogometaši. Testirao ga je sad Palaversa...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vidjeli smo i malo koškanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

106. minuta: Idemo dalje...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

105. minuta: Gotov je prvi produžetak utakmice. Drama na Šubićevcu se nastavlja.

103. minuta: Nevjerojatni Labrović još jednom odlično intervenira na Saidov pokušaj. Vršcima prstiju odbija loptu u gredu, a ona odlazi u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

102. minuta: Dvaput je Labrović sad dobro reagirao u istoj akciji, treći pokušaj Hajdukovih nogometaša blokirao je - Said.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

96. minuta: Brani se Šibenik i brani se dobro.

92. minuta: Ponovno se trese vratnica Šibenikova gola, a onda ponovno Vukorepa vadi loptu s crte u novom pokušaju Vulićevih nogometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

91. minuta: Započeo je produžetak utakmice na Šubićevcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+6. minuta: Kraj osnovnog dijela utakmice (1-1), slijedi produžetak.

90. minuta: Igrat će se čak šest minuta sudačke nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

87. minuta: GOOOOL! Hajduk je izjednačio, rezultat je 1-1. Opalio je Said s nekih jedanaest metara, lopta se odbila od nekog, gol. Niti zaista odlični Labrović nije tu ništa mogao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

83. minuta: Hajdukovi igrači upravo su izveli dvanaesti korner. Pritisak je i dalje tu, gola nema.

80. minuta: Igrat će se još deset minuta i sudačka nadoknada vremena. Ružan prekršaj nad Caktašem...

78. minuta: Gube dah nogometaši Šibenika kod kojih se sve više osjeća da igraju s igračem manje u polju. Srećom za njih, Labrović svoj dio posla odrađuje bez pogreške.

75. minuta: I opet Said, i opet Labrović brani.

74. minuta: Sve se sad odvija pred golom Šibenika, pokušao je sad Said no ostaje minimalna prednost na strani domaće momčadi.

72. minuta: Nastavak igre, Borja Lopez lijevom nogom uz lijevu vratnicu Labrovića...

70. minuta: Prekid! Poletjele su baklje, dim se nadvio nad teren...

66. minuta: Hajduk se i dalje trudi, vidi se da ima igrača više, no nema 'ploda' u nastojanjima splitske momčadi.

59. minuta: CRVENI KARTON! Pecolaj je dobio drugi žuti karton, Šibenik ima igrača manje.

56. minuta: Vrlo dobra utakmica u drugom poluvremenu, prilike se nižu na obje strane. Pomalo je nevjerojatno što promašuju igrači u Hajdukovom dresu...

52. minuta: Šansom uzvraća i Hajduk.

49. minuta: Malo je nedostajalo da Šibenik stigne do drugog gola. Ampem je jurio prema Blaževiću u vrlo obećavajućoj situaciji, no udarac je bio loš.

46. minuta: Započelo je drugo poluvrijeme utakmice na Šubićevcu.

45. minuta: Kraj prvog poluvremena! Šibenik nakon uvodnih 45 minuta vodi 1-0 nakon što je ubacivanje Bulata glavom u svoju mrežu skrenuo Ivanovski.

Hajduk je uputio 7 udaraca prema golu domaćina, pet u okvir. Šibenik je zaprijetio triput, a dvije su lopte išle prema mreži gostujuće momčadi.

45. minuta: Nova prilika za Hajduk.

42. minuta: Tudor se presavijao od boli nakon što ga je Ampem nagazio nogom. Žuti karton.

38. minuta: Nevjerojatna neopreznost Pandže ponudila je Hajdukovim nogometašima priliku za izjednačenje rezultata. Ostaje 1-0.

36. minuta: Caktaš pada u kaznenom prostoru Šibenika, igra se dalje.

31. minuta: Pleli su sad domaći igrači mrežu ispred Hajdukova gola, no udarac nije bio na potrebnoj razini.

27. minuta: Tražili su i igrači Šibenik sad da se za njih svira jedanaesterac nakon što je lopta u ruku pogodila nekog od Hajdukovih igrača.

26. minuta: Dvije sad šanse za Hajduk, jedna za drugom. Vukorepa na crti zaustavlja udarac, slijedi korner i Labrovićeva reakcija na loptu ispod grede.

21. minuta: Labrović brani udarac Jradija. Hajduk je sad preuezo glavnu riječ, no ne izgleda to baš spektakularno.

18. minuta: Hajduk ne igra dobro, Šibenik djeluje prilično nadahnuto. Torcida je glasna, ali čuje se i navijanje domaćih navijača.

13. minuta: GOOOOOL! Šibenik vodi 1-0. Ivanovski ja zatresao vlastitu mrežu nakon što je Bulat iz slobodnog udarca ubacio s lijeve strane.

11. minuta: Jradi je napravio nered u kaznenom prostoru domaćina, Vukorepu je lopta pogodila u ruku, ništa nije svirano.

7. minuta: Dobra prilika za Šibenik. Ampem je okušao udarac s nekih 12-13 metara, Blažević odbija u korner.

5. minuta: Bez puno igre zasad, teren baš i neće omogućiti neko razvijanje igre.

1. minuta: Utakmica je započela pred oko 3000 gledatelja!


15.06 - "Šibenska policija koja od jutros u velikom broju patrolira šibenskim ulicama, nije zabilježila niti jedan navijački izgred pred nogometnu utakmicu Šibenik-Hajduk koja se igra u 16 sati na stadionu na Šubićevcu", doznaje se od glasnogovornice šibenske policije Marice Kosor, prenosi ŠibenikIn. Do 15 sati u policiju je privedeno 27 navijača, od kojih 22 pripadnika navijačke skupine Bad Blue Boysa, tri pripadnika navijačke skupine Torcida i dva pripadnika navijačke skupine Funcuti.

"Prema do sada provedenim policijskim izvidima, njih deset, od kojih sedam pripadnika Bad Blue Boysa i dva pripadnika navijačke skupine Torcida te jedan pripadnik navijačke skupine Funcuti, će uz Optužni prijedlog biti privedeni Prekršajnom sudu u Šibeniku, zbog prekršaja iz članka 4 Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima", priopćila je glasnogovornica šibenske policije Marica Kosor uz napomenu da kroz dan nije zabilježen niti jedan izgred navijača, piše ŠibenikIn.

15.00 - ŠibenikIn javlja kako se od jutros po gradu Šibeniku kreće velik broj policijskih kombija i marica s upaljenim rotirkama i nema nikakvih zabilježenih izgreda navijača uoči utakmice Šibenik-Hajduk.

Šibenčani su trenutno na trećem mjestu 2. HNL, ali s utakmicom manje u odnosu na Dinamo II i Varaždin te bi ih eventualna pobjeda u srazu s Dugopoljem lansirala na sam vrh. No, unatoč tome što su fokusirani na prvenstvo, protiv Hajduka neće izvjesiti bijelu zastavu.

UŽIVO, ZELINA – DINAMO 0-1: Modri teškom mukom zabili gol, domaćin se hrabro postavio

S druge strane, Hajduku je pobjeda i prolaz imperativ, sve osim toga bila bi katastrofa. Bijeli su u nezapamćenoj krizi, u prvenstvu su u donjem dijelu ljestvice i Kup je jedino natjecanje u kojem još mogu nešto napraviti.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo