Don Ancelotti, možda ste ga ipak trebali dovesti:' On je poput Radamela Falcaa'

Mario Mandžukić još uvijek je jedna od top tema španjolskih medija. Njegov dolazak u Atletico Madrid privlači jako puno pozornosti španjolske javnosti.

1.8.2014.
10:08
VOYO logo

Najnoviji "doktor" je bivši branič Atletico Madrida, trenutno na radu u Borussiji Mönchengladbachu Alvaro Dominguez koji je za Mundo Deportivo kazao nekoliko riječi o Mandži:

"Mandžukić je prirodni strijelac, pomalo retro-tip. Prema onome što sam imao prilike vidjeti, kompletan je, snalažljiv i vrlo opasan u šesnaestercu. Visok je, ali svejedno ima brzinu, sjajan je tehničar i uvijek se nađe na pravom mjestu da pokupi ničije lopte", izjavio je Domínguez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je hrvatski napadač ostavio dobar dojam igrajući za Bayern, za koji je u dvije godine postigao 44 gola, njegov dolazak se diže na pijadestal i stavlja ga se u ulogu vođe momčadi, igrača koji bi trebao zamijeniti Diega Costu koji je ovoga ljeta potpisao za Chelsea. Costa i Mandžukić igraju na istoj poziciji, ali su dva potpuno različita tipa igrača.

"Ne možete povlačiti te paralele jer se radi o drugačijem tipu napadača. Costa je, slikovito rečeno, “jeo” golove. Ako već moram Mandžukića uspoređivati s nekime, to bi bio Radamel Falcao. Obojica su predatori u šesnaestercu. Mandžukića sam u Bundesligi zapamtio kao igrača koji ne mora previše sudjelovati u pas-igri da bi mu se otvorila šansa. Naprosto je uvijek dobro pozicioniran i zbog toga se ne mora vraćati po loptu. Opasan je, to je najbolja riječ da ga opišete", objasnio je Domínguez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/vu1nuY556u8

Trener Atletica Diego Simeone gaji napadački nogomet koji se sviđa Mandžukiću. Ovako kako to sad u teoriji izgleda Mandžukić bi trebao u Atleticu postizati mnogo golova. Vezna linija Atletica je strahovito jaka. Tu su Thiago Mendes, Arda Turan, Raul Garcia, Gabi, Koke, to su sve igrači koji znaju ostvariti posjed lopte u korist svoje momčadi i podvaliti odličnu loptu prema naprijed.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je to prognozirati jer ga nisam vidio kako igra izvan Bundeslige. Svakom igraču treba određeni period adaptacije, iako zasad ukazuje na dobro. Bude li okružen kvalitetnim suigračima, zabit će puno golova", završio je Domínguez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo