Novo rješenje za Vatrene: Ne igra na toj poziciji i nije uigran s Ćorlukom!

Hrvatska nogometna reprezentacija je nešto prije podneva otputovala s Plesa put Sofije. Vatreni u petak u 20.45 sati imaju protiv Bugarske drugi ispit u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2016., a izbornik Niko Kovač napokon je sastavio obranu koja je u nekoliko zadnjih dana prepolovljena.

Kovač je zbog ozljede Dejana Lovrena u reprezentaciju morao pozvati Gordona Schildenfelda, koji se na Plesu prije polaska za Sofiju obratio novinarima.

“Drago mi je da sam ponovno ovdje. Vjerujem kako mogu pomoći reprezentaciji”, rekao je Šifo za Sportske i dodao par riječi o Bugarima.

“Nisu jaki kao prije, no mogu napraviti probleme ako ne budemo pravi”

Ipak, Schildenfeld će u Sofiji startati s klupe, a Vedranu Ćorluki će se na poziciji stopera priključiti Domagoj Vida.

“Žao mi je Dejana, no uvjeren sam kako ću ga dostojno zamijeniti. S Ćorlukom u paru nisam igrao dugo, a ne možemo se baš pohvaliti niti da smo nešto puno igrali zajedno, ali ponavljam, vjerujem u sebe”.

//www.youtube.com/embed/UiQVSDm7tQM

Vida tvrdi kako mu neće biti problem selidba na novu poziiju. U kijevskom Dinamu, naime, igra desnog beka.

“Ja u biti najviše i volim igrati na stoperskoj poziciji, tamo se osjećam najbolje. Bugare još uvijek nismo detaljno analizirali, izbornik je najavio kako ćemo večeras vidjeti sve pojedinosti o njima. Ja sam uvjeren kako u Bugarskoj ipak sve ovisi o nama…”.

Vatreni redom naglašavaju kako bi sve osim pobjede protiv Bugarske bio neuspjeh.

“Ne mogu kazati da bih bio zadovoljan bodom, iapk smo tamo krenuli po sva tri. No, treba vidjeti kako će se utakmica razvijati… Cijenimo Bugare, imaju dobru momčad, ali kao i većina igrača iapk mislim da konačni rezultat ovisi o nama”, objasnio je razlog za takav optimizam Ivan Rakitić.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr