Čudo jedno: 'Na semaforu je dugo stajala 90. minuta'

'Vidio sam da već dugo na semaforu stoji 90. minuta i malo me uhvatila panika, pomislio sam da je gotovo. I kad je 'Meša' Alispahić centrirao, bacio sam se na loptu i završila je u mreži!

26.7.2012.
9:43
VOYO logo

Bila je to luda večer na Maksimiru, a veselo je bilo i pred svlačionicom Modrih. Prije odlaska pod tuš, vratar plavih Ivan Kelava stao je pred novinare:

"Bog nas je nagradio, ukazao se moj brat i najbolji prijatelj Vida i donio nam pobjedu! Čuo sam da je sudac rekao "zadnja akcija", utrčao sam u 16-erac, razgrnuo četvoricu Bugara i Vida je poentirao! Bog nam je vratio što smo primili neregularan drugi gol, kad je Marcelinho igrao rukom", rekao je Kelava i naglasio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo mi je najdraža i najslađa pobjeda u karijeri! Svi su nas već bili otpisali, a mi smo se vratili. Nije bilo lako, pokazali smo karakter i ovo će biti prekretnica u našoj sezoni. Uslijedit će dobre igre, ovo nas je "odčepilo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što ste rekli Vidi u slavlju nakon gola? "To je naša mala tajna, to vam ne mogu reći. Bio je to izljev emocija, no stvarno vam ne mogu reći što sam mu šapnuo, ha, ha...".

A Domagoj Vida otkrio je dio te male tajne:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kelava me stisnuo u čelični zagrljaj i vikao mi na uho "hvala ti, brate, hvala ti, brate"! Ma red je bio da i ja jednom izvadim momčad, rekao sam Ivanu "ti si nas dosad često čupao, a sad ti ja malo vraćam", otkrio je Vida i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovaj pogodak posvećujem svome ocu Rudiki, koji je zabio "mali milijun" golova glavom! Tata mi je prije utakmice rekao da ću zabiti gol glavom, prenio sam to dečkima u svlačionici, samo su se nasmijali, kao da mi nisu vjerovali! I na kraju sam ga zabio, naravno da mi je najdraži u karijeri".

Što ste pomislili u akciji prije gola? "Vidio sam da već dugo na semaforu stoji 90. minuta i malo me uhvatila panika, pomislio sam da je gotovo. I kad je "Meša" (Alispahić, op. a.) centrirao, bacio sam se na loptu i završila je u mreži! Uvijek kad "Meša" centrira ja zabijem gol, tako je bilo i na pripremama, ha, ha", pričao je Vida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvostruki strijelac Ante Rukavina zacijelo je najzaslužniji čovjek za Dinamov prolaz – gol u Razgradu, dva u Zagrebu, ali i reakcija kad je spasio Dinamov gol na prvoj utakmici minutu prije izjednačenja, stavili su ga na tron. Eh, kad bi se nogomet igrao samo ljeti, gdje bi Rukavini bio kraj...

"Ha, možda i u tome ima nešto! Prošao sam pripreme, spreman sam i logično je da dobro igram i zabijam. Ali, najvažnije da smo mi prošli, nema veze tko je bio strijelac, iako moram reći da sigurno nitko nije sretniji od mene".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jeste li ikada odigrali ovako dramatičnu utakmicu? "Ne, nisam. Posebno ne dvije tako dramatične, i na prvoj smo u zadnjim trenucima dohvatili remi, a sad i prolaz! Znate, kad smo izjednačili, odnosno kad sam izjednačio, ha, ha, ha, znao sam da ćemo zabiti i treći gol. A kako je vrijeme odmicalo, više to baš i nisam znao, ha, ha, međutim Bugarima se osvetilo "ležanje", ukrali su sigurno 20 minuta svojim valjanjem po travi i na kraju smo ih kaznili", kaže Rukavina.

Kapetan plavih, Milan Badelj, kaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije moglo biti dramatičnije, a mi smo u ovakvim utakmicama malo puta slavili. Sad se i nama sreća osmjehnula, upornost se isplatila, pokazali smo karakter i zasluženo prošli dalje. Pokazali smo da imamo to "nešto"...".

Hoćete li predvoditi plave protiv Sheriffa? "Ne znam, vidjet ćemo", kaže Badelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo