hnl

Napokon: Pojavio se klub koji je gori od Dinama u Ligi prvaka!

Napokon jedna dobra vijest za zagrebački Dinamo u Europi – bjeloruski BATE Borisov je dostigao Modre po broju primljenih golova u skupini Lige prvaka i ukoliko u posljednjem kolu primi samo jedan gol oborit će neslavni rekord kojeg drži hrvatski prvak.

Dinamo je u sezoni 2011/12. u skupini primio čak 22 gola, a identičan broj golova bjeloruski prvak je primio u prvih pet utakmica ove sezone. No, za razliku od Dinama koji je doživio svih šest poraza, BATE je upisao jednu pobjedu i još uvijek je u igri za plasman u Europsku ligu.

BATE je od Porta izgubio 0:6 i 0:3, a od Šahtara 0:7 i 0:5. Bjelorusi su primili gol i od Athletic Bilbaoa, ali su tu utakmicu dobili 2:1. U posljednjem kolu H skupine BATE Borisov gostuje u Španjolskoj kod Bilbaoa i bit će to izravni dvoboj za plasman u Europsku ligu.

Podsjetimo, Dinamo je prije tri sezone u skupini D upisao šest poraza osvojivši posljednje mjesto u skupini uz razliku pogodaka 3-22. ‘Modri’ su izgubili od Real Madrida 0-1, i 2-6, od Lyona 0-2 i 1-7, te od Ajaxa 0-2 i 0-4. Sezonu kasnije 22 gola u skupini primio je i danski Nordsjaeland.

Povratak na Net.hr