DOBIO OTKAZ I VELIKI NOVAC: / Tužni Brendan Rodgers ima barem malo razloga za veselje

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Otkaz Brendana Rodgersa u Liverpoolu još uvijek je jedna od najaktualnijih tema, ne samo na Otoku, nego i u ostalim europskim medijima.

6.10.2015.
10:11
AFP
VOYO logo

Sjeverno Irski trener je nakon tri godine na klupi ovog engleskog velikana zbog loših rezultata ove sezone dobio otkaz. Uprava Redsa nije imala više strpljenja za loš ulaz u sezonu, iako Rodgers sam ističe situaciju kada je on preuzeo klub i situaciju sad. Odnosno, govori o napretku koji je napravio od kada je došao u klub.

Pod tim misli da je Liverpool prije tri godine, u trenutku njegovog dolaska na mjesto menadžera, bio na tek osmom mjestu, a sezonu poslije već se borio za titulu prvaka Premierlige. Ta sezone 2013/2014, za Rodgersa je najuspješnija na kormilu Redsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika tuga kao najsvjetlije razdoblje na klupi Liverpoola

Do kraja su bili u igri za naslov prvaka, ali na kraju su ipak pali. Bila je to velika tuga za Stevena Gerrarda i društvo, suze su klizile niz lice tužnih navijača Liverpoola, a Rodgersa je tad preplavila tuga i-ponos. Tuga zbog titule, ponos zbog napretka. No, godina poslije donijela je nova razočaranja, od Liverpoola su svi očekivali nastavak borbe za vrh, a na kraju prošle sezone Lovren i društvo završili su na šestom mjestu prvenstvene ljestvice.

Ovog ljeta, Liverpool je puno potrošio na pojačanja, ali loše je ušao u sezonu i nakon 8. kola osvojio tek 12 bodova (3 pobjede i 2 remija). Niti u Europskoj ligi nije Liverpoolu išlo ništa bolje. Remizirali su u prva dva kola protiv Bordeauxa i Siona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Uprava je izgubila strpljenje i dala otkaz Rodgersu. To je jako pogodilo ovog trenera koji je na klupi Liverpoola boravio tri godine i četiri mjeseca, a pobijedio je u nešto više od polovice premijerligaških utakmica koje je vodio (122): ima 63 pobjede, 30 remija i 29 poraza. Nije osvojio nijedan trofej. I to je ono što ga boli. Jako. Koliko god on tvrdio da nije tako.

Klopp želi istu priču kao i u Borussiji

Liverpool je sad u potrazi za novim trenerom, engleski mediji pišu kako su već stupili u kontakt sa svojim prvim izborom Jürgenom Kloppom, kojem je jako važno da vodi klub s kojim će imati simbiozu i koji igra na stadionu koji zurači s dobrim navijačkim ozračjem. Slično je imao kad je vodio Borussiju Dortmund, sad želi isto to. Uz to, kako navode britanski mediji, Klopp je izrazio spremnost preuzeti Liverpool, te pregovori dviju strana "teku dobro".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako, Liverpool opet neće moći štedjeti. Osim što će dati Kloppu barem šest milijuna eura godišnje, Rodgersu za otkaz mora platiti kompenzaciju od čak 14 milijuna eura. Profitabilan otkaz za Rodgersa, nema što...

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo