REPOVI NAKON UTAKMICE

DOŠLA POTVRDA: Suđenje u Osijeku bilo je kriminalno; Ovo je konačna presuda

‘Što se tiče 44. minute, sudac nije dosudio kazneni udarac, odnosno nije vidio igranje rukom’

U subotnjoj dramatičnoj utakmici šestog kola HNL-a između Osijeka i Gorice u Gradskom vrtu viđene su tri dvojbene situacije, sve na štetu gostiju, zbog čega se razočarani predsjednik Gorice Nenad Črnko javno požalio na suđenje glavnog sudačkog arbitra Marina Vidulina.

Niz dvojbenih situacija

Osječani su slavili pogotkom u Alena Grgića u 97. minuti, a tom pogotku je prethodio niz dvojbenih situacija koje je komentirao HRT-ov sudački ekspert Marijo Strahonja u emisiji “Stadion” u ponedjeljak navečer.

“U ovoj utakmici suđenje je apsolutno trebalo biti bolje, dajem ruku u vatru da namjere nije bilo. Međutim, sudac 1. lige mora bolje odsuditi ovakvu utakmicu”, rekao je Strahonja.

Jedna od spornih situacija je iz 16. minute – žuti karton dobio je igrač Gorice Hrvoje Babec za prekršaj na Silvi, a bilo je upravo obrnuto.

“Prekršaj nije napravio igrač Gorice, nego igrač Osijeka, a samim time je igrač Osijeka trebao dobiti opomenu, odnosno žuti karton, a ne igrač Gorice”, komentirao je Strahonja sučevu pogrešku. Također, dodao je:

Propušteni incident

“Što se tiče 44. minute, sudac nije dosudio kazneni udarac, odnosno nije vidio igranje rukom, a samim time događa se propušteni incident kojeg VAR sudac mora ići analizirati. Na temelju toga, analiza je dala drugu priliku sucu da uvidi što je bilo. Glavni sudac je dobro procijenio da je bilo igranja rukom, no nije dobro procijenio kada je u pitanju disciplinska mjera, jer ovdje je trebao biti dodijeljen i crveni karton jer se radilo o izglednoj situaciji za postizanje pogotka”, smatra Strahonja.

O situaciji iz 92. minute najviše se razgovaralo nakon utakmice. Majstorović je naskočio Delfija, no ništa nije suđeno…

‘To je toliko očigledan prekršaj da ga je sudac jednostavno trebao dosuditi’

“Također se radi o propuštenom incidentu, to je toliko očigledan prekršaj da ga je sudac jednostavno trebao dosuditi. Nakon te situacije VAR soba bi radila analizu da li se radilo o prekršaju unutar ili van kaznenog prostora. Ovdje je vidljivo da je prekršaj bio van kaznenog prostora i samim time VAR tehnologija ne dozvoljava drugu priliku glavnom sucu za pregled snimke”, kaže Strahonja.


Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Povratak na Net.hr