Kapetan Dinama odgovorio ‘bahatom’ Slovencu

‘Neka samo Zahovič pali vatru’, rekao je Milan Badelj, prva figura maksimirske utakmice protiv Maribora. U prvom je poluvremenu napravio kardinalnu grešku zabivši autogol, ali je u drugom dijelu postao apsolutni heroj zabivši pobjedonosni pogodak koji je Dinamu omogućio prednost uoči uzvrata u Ljudskom vrtu.

“Silno bih se želio oprostiti s Dinamom ulaskom u Ligu prvaka. Sad više želim tu Ligu prvaka nego lani! Bio sam presretan kad smo prošle godini ušli u elitu, ali sad znam kakav je to osjećaj i želja je još veća, jer je doista privilegij biti među sudionik tog natjecanja! I uđemo li u Ligu prvaka, bit ćemo bolji nego lani. Na žalost, bez mene”, rekao je Badelj.

Sportski direktor slovenske momčadi potpalio je vatru izjavom kako Dinamo u Mariboru, u grotlu Ljudskog vrta neće imati nikakve šanse.

“U Maribor idemo po pobjedu i pobijedit ćemo! Neka samo Zahovič pali vatru i govori da mi u njihovu paklu nemamo šanse, to je normalna priča za njihove navijače. No, navijač još nikad nije zabio gol, a mi smo kvalitetnija momčad, ozbiljno ćemo shvatiti uzvrat i vratiti se radosni u Zagreb. To što zabijamo mnogo golova u zadnjim utakmicama daje nam pravo na optimizam, a iznimno je važno da su te golove zabili mnogi igrači, a i asistenti su bili različiti. Ne ovisimo, dakle, o jednom igraču, nego smo momčadski jaki.”

Badelj će mariborskim susretom ujedno oprostiti od modrog dresa, a u najavi dvoboja nije se zaboravio zahvaliti treneru Anti Čačiću za kojeg smatra da je napravio pravi preporod u momčadi.

“Zahvalan sam Čačiću što me vratio na moju pravu poziciju u sredinu, na zadnjeg veznog. Tu najbolje igram, tu sam, napokon, ostvario i transfer. A Čačić nam je donio mirnoću i strpljivost. Dinamo nikad nije igrao tako mirno, nikad nismo bili tako puni samopouzdanja i osjećamo da jednostavno ne možemo izgubiti utakmicu”, zaključio je Badelj u razgovoru za Večernjak.

Povratak na Net.hr