hnl

Bolan udarac Zdravku Mamiću: 'To je razbojničko ponašanje'

‘Ajax nije pokazao manire velikog europskog kluba za koji se predstavlja. Kršeći propise FIFA-e i fair playa između klubova pokazali su razbojničko ponašanje’, požalio se Dinamov izvršni predsjednik Zdravko Mamić.

Nečeš razbojniče, jedan je od transparenata BBB-a koji ne mogu naći zajednički jezik s klupskim šefom, a sada je takvu poruku Mamić poslao u Amsterdam.

Ajax je Dinamu ‘ukrao’ Roberta Murića, barem tako tvrde u redovima hrvatskog prvaka. Iznimno talentirani mladić potpisao je četverogodišnji ugovor s nizozemskim velikanom i naljutio čelnike Dinama.

“Znali su za važeći ugovor između igrača i Dinama koji je potvrđen od strane Hrvatskog nogometnog saveza, ali su odlučili ne poštivati ga i raditi protiv propisa. Zna se kako se dogovaraju transferi igrača; prvo se klubovi dogovore oko uvjeta, a potom se klub dogovara s igračem i to je vrlo jasno određeno. Ajax je to prekršio i smatramo da će zbog toga i odgovarati”, poručio je Mamić kako donosi Jutarnji list.

Nizozemski prvak Ajax potvrdio je putem svoje web-stranice da je doveo 18-godišnjeg hrvatskog nogometaša Roberta Murića.

Mladi napadač, koji je posljednje tri sezone proveo u zagrebačkom Dinamu, najprije u juniorskoj momčadi, a potom i među seniorima, potpisao je četverogodišnji ugovor s velikanom iz Amsterdama.

”Ajax je postigao dogovor s Robertom Murićem. Potpisao je ugovor koji će trajati od 1. srpnja 2014. do 30. lipnja 2018. godine. Još neke formalnosti moraju biti ispunjene prije nego što Murić zaigra za Ajax”, stoji u klupskom priopćenju.

Posljednjih su mjeseci europski mediji izvještavali da se za Murića zanimaju Manchester United, Chelsea i Barcelona.

Povratak na Net.hr