'Biste li vi mogli briljirati da radite u mrtvačnici?'

Dinamo u utorak rano ujutro polazi za Tiraspol, na prvu utakmicu trećeg pretkola Lige prvaka protiv Sheriffa (srijeda, 19 sati).

30.7.2012.
13:50
VOYO logo

"U te dvije utakmice definitivno možemo ostvariti naše minimalne ciljeve, možemo osigurati Europsku ligu, a onda pokušati ponoviti prošlogodišnji podvig i plasirati se u Ligu prvaka. Ne biste vjerovali, ali momčad je odlično raspoložena, od početka priprema nismo imali niti jedno iščašeno ponašanje. Prošli smo plutajučću minu, Ludogorec i sad je ipak lakše. Protiv Cibalije pokazali smo i da imamo kvalitetnu širinu kadra. Na put ide 16 igrača i dva vratara. Ne putuju Mateo Kovačić, Arijan Ademi, Ante Puljić i Ivan Tomečak, oni će raditi u Zagrebu kako bi bili u stanju pomoćiu sljedećim utakmicama, jer prilike će biti. Naš je cilj već u Moldaviji olakšati si uzvrat u Zagreb. Dinamo ima neugodna iskustva Sheriffom, i tada je bio bolji, i ostavio je bolji dojam, bio je blagi favorit, no onda se ušlo u te nesretne jedanaesterce. Želimo to izbjeći, želimo već u srijedu osigurati Europsku ligu", u dahu je ispričao trener Ante Čačić. U Dinamo je još uvijek veliki broj igrača koji su 2010. ispali od Sheriffa, ovo im je prilika za osvetu.

"To je samo podsjetnik da treba biti ozbiljan. No današnji Dinamo ima i bolju i iskusniju momčad, jednu Europsku ligu i jednu Ligu prvaka iza sebe. Kod njih su ostala samo četiri igrača iz te momčadi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čačić je i dosad uspoređivao Ludogorec i Sheriff, drži da je moldavski klub blaži suparnik od bugarskog.

"To ipak ne jamči da će biti lako. Ludogorec je iza sebe ipak imao veliku uzlet, kao novak u ligi sve je osvojio, pripremao se samo za utakmice s nama. Na početku sezone svakoj je momčadi teško biti pravi, igrači različito hvataju formu. Sheriff igra 4-2-3-1, radna su momčad, disciplinirana. Ne bih rekao da nisu agresivni, ali nisu naglašeno agresivni."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čačić je vrlo hladan na sve napise o smjeni, kako klub traži novog trenera.

"Mediji od nečega moraju živjeti. Ima i malih oglasa, ima i velikih oglasa. Ja radim svoj posao, trener sam 26 godina. Nije me doveo medijski lobi, ni politički, ni sponzorski, nije ni menadžer jer ga nemam. Gdje god sam radio, ostvario sam ciljeve, vjerujem da će i sada biti tako. Ja sam situiran, u dugogodišnjem braku, imam odraslu djecu, unuke i mene iz takta takvi napisi neće izbaciti. Igrači to čitaju, ali to ne ostavlja posljednice na naš rad, hvala im i što trpe atmosferu koja nije motivirajuća. Biste li vi mogli briljirati da radite u mrtvačnici? Dok moj stožer i ja imamo ovakve odnose s igračima, nema straha. Dinamo je ozbiljan klub i vjerujem da bi morao prepoznati te odnose koj isu nužni ako želimo dugoročno egzistirati", zaključio je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo