'Dječarac' stigao u Dinamo i odmah se proslavio!

U prvoj utakmici zimskih priprema nogometaši Dinama su u Širokom Bijegu protiv istoimenog domaćina slavili sa 1:0.

14.1.2014.
18:52
VOYO logo

Pred oko 3.000 gledatelja na kišom natopljenom terenu u Širokom Brijegu Zoran Mamić odlučio je isprobati neke nove opcije u svojoj momčadi.

Tako su uz Addyja i Limu priliku od zadnjoj liniji Modrih dobili Leko i novopridošli Francuz Taravel. Šansu da se predstavi u veznom redu dobio je Pavičić, koji je stigao iz Lokomotive, a društvo u sredini su mu pravili Ademi i Halilović, dok je u vrhu napada uz Čopa i Rukavinu zaigrao Robert Murić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu priliku na utakmici imao je Dinamo, točnije Murić. Slomio je mladi napadač svog čuvara, opalio s ruba šesnaesterca, ali njegov udarac završio je pored gola. Uzvratili su domaći u 25. minuti iz kontra napada, Ivanković je izašao sam pred Sandomierskim, a ovaj fantastičnim refleksom pokupio pokušaj loba.

U 32. minuti nastao je kratki prekid zbog bakljade BBB-a. Sedam minuta poslije mogao je Široki do vodstva, jedna zalutala lopta stigla je do Ćorića kojem udarac ponovno sjajno brani poljski vratar. Samo minuti poslije uzvratio je Dinamo, opalio je Halilović iz daljine, a domaćine je spasila vratnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom poluvremenu Zoran Mamić je promijenio gotovo cijeli sastav, na vrata je poslao Mikulića, a u igru Pinta, Perića, Šimunića, Limu, Antolića, Pamića, Soudanija, Fernandesa, Brodića i Beqiraja.

Prva opasnija situacija u nastavku dogodila se u 59. minuti kada je Pamić odapeo s 20-tak metara, vratar Soldo već je bio svladan, ali lopta je otišla malo pred gola. Pokušao je Pamić četiri minute poslije iz slobodnjaka, no opat je promašio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi prekid utakmice dogodio se u 74. minuti, ponovno su BBB-i priredili bakljadu. A onda u 82. Dinamo je došao do zasluženog vodstva. Ubacio je Pamić, a najviši u je skoku bio 19-godišnji stoper Modrih Dino Perić, koji glavom neobranjivo pogađa mrežu domaćina i donosi Zagrepčanima prvu pobjedu u 2014. godini.

"Naravno da sam presretan zbog prvog pogotka za Dinamo; ne znam uopće kako bih to opisao. Ovo je bila prijateljska utakmica i rezultat možda nije bio u prvom planu, ali mladom igraču kao što sam ja je golema čast uopće biti u Dinamu, a kamoli igrati i zabiti gol za pobjedu. U svakom slučaju će mi ovaj pogodak i pohvala trenera biti odličan poticaj za nastavak rada", izjavio je mladi Perić za službenu Dinamovu stranicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je danas pobijedio Široki Brijeg 1:0, a Zoranu Mamiću bila je to prva utakmica otkako je i službeno postao menadžer kluba. Mlađi Mamić bio je zadovoljan utakmicom.

- Drago mi je da smo dobili utakmicu i da su gledatelji, posebno u prvom dijelu, vidjeli jedan ozbiljan Dinamo. Isto tako bih želio istaknuti mlade igrače koji su bili zaista sjajni. U nastavku su veliki dobitak za nas bili mladi Brodić i Perić, a naravno da mi je drago što je sve prošlo bez ozljeda, rekao je Mamić, a prenosi GNK Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na tijek priprema.

- Tek je tjedan dana rada iza nas, a uglavnom se radilo na fizičkoj pripremi, dizanju kapaciteta i snazi. Zadovoljan sam kako su igrači radili, a jako je važno što nemamo nikakvih novih ozljeda. Općenito sam jako zadovoljan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj je pohvalio atmosferu u Hercegovini gdje Dinamo odrađuje prvi dio priprema.

- Prvo bih htio reći da mi je jako drago što smo sudjelovali u ovoj akciji i što smo po tko zna koji puta u Hercegovini dočekani na najljepši mogući način. Hvala svima od srca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo