Dinamo otvara europsku sezonu: Navijači se plaše sramoćenja na Maksimiru

Dinamo u utorak na Maksimiru otvara novu europsku sezonu, a protivnik u 2. pretkolu Lige prvaka je opasan, ali po mjeri - litavski Žalgiris. Uoči dvoboja (20.

14.7.2014.
20:42
VOYO logo

"Jedva smo dočekali ovaj ljepši dio priče, utakmice i borba za rezultat. Čeka nas teška utakmica, ali svjesni smo važnosti i naše, odnosno njihove kvalitete tako da ćemo već u prvoj utakmici tražiti rezultat koji će nam osigurati daljnje natjecanje. Bit će promjena u odnosu na Rijeku, a Brozović i Soudani su svakako igrači koji će konkurirati za prvih 11. Napravili smo jako puno u pripremama, a naravno da je još puno rada pred nama, no već ćemo protiv Žalgirisa biti na nivou", najavio je utakmicu Zoran Mamić.

Samo da se na Maksimiru ne pojavi onaj Dinamo iz susreta s Rijekom u Superkupu. Mogli su Riječani već u prvih pola sata 'masakrirati' Dinamo sa tri, četiri brza gola da su bili precizniji, obrana je puštala na sve strane, ali Modri su ipak donekle spasili obraz i na kraju izgubili samo s 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se takvog izdanja plaše i navijači, pogotovo oni koji se sjećaju lanjskog blijedog izdanja protiv slabašne Fole Esch, koja je namučila Dinamo u uzvratu na Maksimiru. Modri su tada u gostima razvalili Luksemburžane (5:0), a sedam dana kasnije su amatere jedva pobijedili s 1:0 usred Zagreba. To je izazvalo i oštru reakciju kapetana Joea Šimunića koji je javno iskritizirao i sebe i cijelu svoju momčad.

//www.youtube.com/embed/MK4M6XA8tTY Žalgiris također gazi slabije protivnike u domaćem prvenstvu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jesu li bolji od Fole? Ne bih se time zamarao... Rekao sam već da su od šest potencijalnih protivnika iz podskupine oni najjača momčad, ali ovo je utakmica u kojoj mi razmišljamo samo o nama i želimo ostvariti što bolji rezultat", komentirao je Mamić za klupsku stranicu.

A jesu li Litavci bolji od Rijeke?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sama važnost utakmice i priprema su drugačiji. Promijenili smo i intenzitet treninga... Sreća u nesreći je da su igrači nakon Rijeke shvatili da su svi opasni i da moramo biti maksimalno koncentrirani jer inače neće završiti kako mi želimo. Žalgiris je u domaćoj ligi sličan nama: dominiraju, igraju napadački nogomet i većinom se momčadi protiv njih brane. Ipak, gledali smo njihove europske susrete i po tome što smo vidjeli možemo zaključiti da će se na Maksimiru zatvoriti i pokušati svoju priliku naći iz kontri".

Novi Dinamov vratar, Portugalac Eduardo bio je oprezan u najavama, po čemu se također može zaključiti da Žalgiris nije bezopasan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno neće biti lako, nikada u Europi nisu lagane utakmice. Moramo biti čvrsti, koncentrirani i odigrati kvalitetnu utakmicu kako bismo ostvarili što bolji rezultat. Naravno, bilo bi sjajno ne primiti pogodak", rekao je Eduardo.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo