I TO SE DOGODILO

DINAMO NA UDARU DISCIPLINACA: Zbog jedne baklje čak 8 tisuća kuna više od kazne Hajduka

Stigle su i kazne Dinamu i Hajduku zbog paljenja baklji njihovih navijača na nedjeljnom derbiju u Maksimiru.

24 sata piše kako su navijači Hajduka zapalili 21 baklju, navijači Dinama 22, no razlika u kazni između zagrebačkog i splitskog kluba je čak 8.000 kuna na štetu Dinama (Dinamo je kažnjen s 18,000 kuna, Hajduk s 10,000 kuna). Sigurno se pitate zašto je takva velika razlika u kazni, a razlika u zapaljenim bakljama Boysa i Torcide je minimalna.

RAT BOYSA I TORCIDE: ‘Neodigrani derbi, prosvjed protiv gube… pa četiri puta jezik za zube!!!’

Naime, Dinamo i Hajduk su uoči derbija napravili ugovor o kupnji personaliziranih ulaznica. Hajduk je dobio 2000 takvih ulaznica i to je prodao u gradu Splitu. Samim time, splitski klub preuzeo je odgovornost za ponašanje Torcide. No, Dinamo je nastavio prodavati ulaznice i na svojoj blagajni prodao dodatnih 1500 ulaznica za tribinu Jug na kojoj je bila smještena Torcida, čime se ne može osloboditi odgovornosti, te mora snositi dio krivice kao organizator utakmice.


Također, disciplinska komisija HNS-a uzela je u obzir da je Dinamu ovo prvi put ove sezone da na domaćim utakmicama HNL-a Bad Blue Boysi pale baklje, dok je Torcida recidivist. Kažnjen je i pomoćni trener Hajduka Zlatko Vujović. On je dobio dvije utakmice zabrane i 4000 kuna jer je, nakon što je isključen, rekao četvrtom sucu:

“Smeće jedno pokvareno.”

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr