Dinamo preživio Tiraspol! Do Lige prvaka tri koraka!

Dinamo je u Tiraspolu napravio veliki korak prema 4. pretkolu Lige prvaka.

1.8.2012.
11:00
VOYO logo

Tiraspol. Stadion: Stadionul Sheriff. Sudac: Lee Probert

Strijelac: 0:1 - Beqiraj (14)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sheriff: Stoyanov, Joao Pereira, Metoua, Apatič, Samardžić, Onica, Gheorghiev, Dedov, Marjanović, Stanojević, Pešić

Dinamo: Kelava, Vida, Tonel, Šimunić, Pivarić, Leko, Pokrivač, Sammir, Badelj, Rukavina, Beqiraj

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj utakmice. Dinamo je golom Beqiraja pobijedio Sheriff 1:0 u prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka.

87' - Stanojević je opasno zaprijetio. Pucao je napadač Sheriffa, ali je Kelava odlično reaigrao i obranio udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

83' - Alispahić posljednji Čačićev adut. U igri je umjesto Rukavine.

81' - Posljednja izmjena kod Sheriffa. Umjesto Onice u igri je Cheptine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' - Žuti karton za Pokrivača. Veznjak Dinama zaustavio je izglednu kontru Sheriffa na centru i tako ušao u sučevu knjižicu.

76' - Kakva prilika za Sheriff. Nakon ubacivanja s desne strane Ivanov je ostao sam na 11 metara, ali je njegov udarac glavom prohujao pokraj gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

71' - Stanojević prijeti iz daljine. Potegnuo je igrač Sheriffa s 20-ak metara, ali prohujalo je to pokraj vratnice.

70' - Izmjena i kod Sheriffa. Umjesto Dedova u igri je Ivanov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

69' - Druga izmjena u Dinamu. Umjesto Sammira u igri je Calello.

66' - Zbog grubog starta na sredini terena požutio je Čop.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' - Moldavci prijete nakon udarca iz kuta. Nakon ubacivanja s lijeve strane, najviši je bio Stanojević, ali otišlo je to pokraj Kelavinog gola.

62' - Čačić odlučio iz igre izvaditi jedinog strijelca na utakmici. Umjesto Beqiraja priliku je dobio Duje Čop.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

61' - Opasnost pred Kelavinim golom. Apatič je ubacio s lijeve strane, a Pešić je nečuvan glavom pucao pokraj gola.

58' - Prva izmjena kod domaćina. Umjesto Gheorgijeva u igri je Belima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

56' - Velika prilika za Dinama nakon udarca iz kuta. Nečuvan je na drugoj strani ostao Rukavina, ali je njemu u zadnji čas loptu s noge skinuo domaći vratar Stoyanov.

52' - Sammirov pokušaj izravno iz kuta. Dobio je Dinamo korner na lijevoj strani, a Brazilac je htio iznenaditi vratara domaćih izravnim udarcem u okvir gola, ali je on uspio odbiti loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

47' - Prva prijetnja Sheriffa u nastavku. Samardžić je dao dugu loptu sa svoje polovice prema Stanojeviću. Napadač domaćina izbjegao je zaleđe, ali mu je lopta pobjegla.

46' - Počeo je nastavak utakmice. Dinamo je krenuo s centra, ali su vrlo brzo predali loptu domaćinu. Također, treneri se nisu odlučili na promjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj prvog dijela. Dinamo nakon prvih 45 minuta u Tiraspolu ima vodstvo 1:0 protiv Sheriffa.

41' - Velika prilika za Dinamo. Sammir je lijepo proigrao nečuvanom Beqiraja, ali on je dugo oklijevao pa su ga igrači Sheriffa stigli zaustaviti. Kad je Crnogorac vidio da više ništa ne može pao je u kaznenom prostoru, a lopta je otišla u gol aut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

39' - Zaiskrilo je na terenu. Došlo je do naguravanja na sredini igrališta, a najvatreniji su bili Vida i Marjanović pa ih je sudac kaznio žutim kartonima.

32' - Moldavci prijete nakon prekida. Sheriff je stisnuo Dinamo i imao je dva udaraca iz kuta, ali obrana Modrih uvijek je bila na mjestu i otklonila opasnost bez većih problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

26' - Apatič promašio veliki zicer. Ispala je cijela obrana Dinama nakon jednog proigravanja i Apatič je izašao sam pred Kelavu, ali je i njegov udarac otišao pokraj gola Modrih.

23' - Prva velika prijetnja Moldavaca. Nakon ubacivanja s desne strane nečuvan je u sredini ostao Stanojević, ali je njegov udarac s 13,14 metara prohujao pokraj vratnice Kelavinog gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20' - Rukavina glavom pucao preko gola. Jerko Leko nabacio je s desne strane. Lopta je u sredini preskočila Domagoja Vidu i došla do nečuvanog Rukavine, ali je njegov udarac glavom sa sedam-osam metara otišao iznad gola.

14' - GOOOOOLLLL za Dinamo. Badelj je dao odličnu loptu u prostor iza obrane Sheriffa. Beqiraj je izbjegao zaleđe i sa desetak metara matirao domaćeg vratara za vodstvo Modrih1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11' - Dinamo ima terensku inicijativu, ali igra se uglavnom na sredini terena. Pravih prijetnji za vratare još uvijek nema.

5' - Prvi udarac iz kuta za Dinamo izborio je Beqiraj. Nakon ubacivanja Pokrivača ispred Tonela odlično je reagirala obrana domaćina i otklonila opasnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' - Počela je utakmica u Tiraspolu. Već u prvom napadu Moldavci su dobili udarac iz kuta. Ipak, Dinamo se uspio obraniti.

Trener Dinama Ante Čačić odlučio je napraviti dosta promjena u momčadi u odnosu na utakmicu s Ludogorecom. Tako će ispred Kelave stoperski par biti Tonel i Šimunić, dok će u obrani još biti Vida i Pivarić. Kao zadnja dva vezna bit će Leko i Pokrivač, dok će napadačkom dvojcu Rukavina - Beqiraj najviše pomagati Sammir i Badelj.

Ako je suditi po riječima trenera Sheriffa Milana Milanovića, Dinamovi navijači u srijedu ne bi trebali doživljavati šokove kao protiv Ludogoreca. Sheriff je trenutno puno skromnija momčad, što pokazuju i brojke. Moldavski prvak, koji je izbacio Plave iz natjecanja u istoj fazi u sezoni 2009./2010. nakon jedanaesteraca, danas na tržištu vrijedi tek nešto više od 6 milijuna eura, dok se Dinamo procjenjuje na 46 milijuna.

U odnosu na momčad koja je prije dvije godine izbacila Modre na Maksimiru, ostala su samo dva igrača iz prve postave – Stojanov i Samardžić, a u klubu su još uvijek Haceaturov i Georgijev.

Odnos snaga najbolje opisuju riječi trenera moldavskog prvaka Srbina Milana Milanovića, koji je u karijeri vodio Zemun i Rad, potom bio pomoćnik Ljupku Petroviću u OFK Beogradu, pa trenirao bosanskohercegovačkog prvoligaša Laktaša...

"Dinamo je veliki favorit, kao što je bio i zadnji put. Tada nije prošao, ali ovoga puta bi za nas svaki drugi rezultat osim poraza bio velebni uspjeh. Vodio sam već europske utakmice, doduše, ne ovako važnu, ovako jaku. Iako, opet, ne mogu reći da je ovo za Sheriff presudna utakmica. Mi ne očekujemo mnogo, pokušat ćemo iznenaditi, ali najvažniji smo dio posla napravili, prošli prvo pretkolo, osigurali si još jednu priliku za ulazak u Europsku ligu. Ako ispadnemo od Dinama, imamo novu šansu", otkrio je plan za ovu sezonu Milanović.

Dodatni mu problem predstavlja realizacija momčadi, skromni Ullyses pobijedili su dvaput 1:0, golovima iz jedanaesteraca.

"Realizacija nam je osnovni problem, u zadnje dvije utakmice promašili smo valjda 15 prilika. Puno nam nedostaje Dalibor Volaš, koji je nekoliko dana prije prve utakmice s Armencima otišao u Mordoviju. Fali nam takav golgeter, to nam je hendikep", izjavio je Milanović za Sportske.

Međutim, priča o podređenoj ulozi mogla bi biti i pila naopako

"Primijetio sam protiv Ludogoreca da Dinamo ima problema kad igra kod kuće. Očito da u Zagrebu nije dobra atmosfera i nadam se da u uzvratu možemo nešto napraviti", poručio je srpski trener.

S druge strane trener Dinama Ante Čačić pred dvoboj ima samo jednu dilemu – hoće li dati priliku povratnicima Nikoli Pokrivaču i Joeu Šimuniću, koji su u prvenstvenoj pobjedi protiv Cibalije odigrali solidno i ponovno se nametnuli kao izbor za prvu momčad.

Utakmica je na rasporedu u 19 sati, a tekstualni prijenos možete pratiti na portalu Sportski.net.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo