Dinamo saznao novog protivnika u Ligi prvaka... Uf, neće biti lako!

Hrvatski prvak Dinamo saznao je protivnika u trećem pretkolu Lige prvaka.

18.7.2014.
9:40
VOYO logo

Modri su se nadali spektaklu u vidu beogradskog Partizana koji bi, sasvim sigurno, konačno napunio tribine Maksimirskog zdanja. Nažalost, od toga ipak neće biti ništa jer Beograđani su završili u drugoj skupini, a Dinamo je na kraju izvukao Aalborg.

Aalborg je prošle sezone osvojio četvrtu titulu danskog prvaka i bio je najteži mogući protivnik u skupini. Sreća Dinamo ipak nije pomazila. Momčad vodi Kent Nielsen i ekipa je sastavljena od domaćih igrača. Trenutačno su u ekipi samo dva stranca, Litavski napadač Lukas Spalvis i napadač s Farskih Otoka Gilli Sorensen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo odigrali još drugu utakmicu protiv Žalgirisa i maksimalno se moramo koncentrirati na taj susret, a onda ćemo razmišljati što će biti dalje. Prošlih par dana se pričalo o Partizanu, sada će svi o Aalborgu i ja to razumijem, ali zaista mi nema smisla pričati o tome kada je to sve još daleko i nismo u 3. pretkolu. Nije niti sportski niti profesionalno. Idemo odigrati Žalgiris pa ćemo onda pričati o tome što nas čeka", rekao je trener Dinama Zoran Mamić.

Tako će hrvatski prvak, ako prođe Žalgiris, igrati protiv danskog prvaka protiv kojeg će morati odigrati jako dobro ako misli izboriti Ligu prvaka. Naravno, ne želimo ih napadati i omalovažavati jer, ipak, momčad u koja ima nekolicinu novih igrača još se uigrava, i za to će biti potrebno vremena. Ali ipak, Zagrepčani se moraju što prije uigrati kako bi izborili najelitnije europsko klupsko nogometno natjecanje. Tu je struka Modrih sad na potezu na čelu s trenerom Zoranom Mamićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Termini trećeg pretkola su 29. i 30. srpnja, te uzvrati 5. i 6. kolovoza. Prva utakmica je u Danskoj, a uzvrat je u Zagrebu. Pobjednici u 3. pretkolu ulaze u završnu rundu kvalifikacija za Ligu prvaka, dok poraženi prelaze u 'play-off' rundu Europske lige. Nema sumnje, biti će uzbudljivo. Nadamo se da će Dinamo uspjeti preskočiti sve prepreke na putu do Lige prvaka.

Valletta / Qarabağ - Salzburg Cliftonville / Debrecen - BATE Borisov / Skënderbeu Slovan Bratislava / The New Saints – Šerif / Sutjeska Aalborg - Dinamo / Žalgiris Legia Warszawa / Saint Patrick's Athletic - Reykjavík / Celtic Dinamo Tbilisi / Aktobe - Strømsgodset / Steaua Bukurešt Zrinjski / Maribor - Santa Coloma / Maccabi Tel-Aviv Rabotnički / Helsinki - APOEL Sparta Prag / Levadia Tallinn - Malmö / Ventspils Ludogorec / Dudelange - Partizan / Tórshavn AEL Limassol - Zenit Dnjipro - København Feyenoord - Beşiktaş Grasshopper - LOSC Lille Standard de Liège - Panathinaikos

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo