DINAMO BI MOGAO DOBITI NOVE VLASNIKE, ZNA SE I KOGA: / 'To je kao da nekom pedofilu daš da vodi vrtić'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

'To je kao da nekom pedofilu daš da vodi vrtić'

3.5.2018.
11:19
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački Dinamo, izgledno je, završiti će u vlasništvu bogatog Kineza! Vijest je to koju je u četvrtak objavio Večernji list, a koja se, prema pisanju spomenutog medija, ovih dana širi sportskim i poduzetničkim krugovima, ne samo u Zagrebu, već je stigla i do Njemačke.

BANDIĆA PROZIVAJU DA POMAŽE NELEGALNOJ UPRAVI LEGALIZACIJU PLJAČKE DINAMA: Saborski zastupnik nam nije htio šutjeti o tome

'Dokaz da se nešto ozbiljno kuha oko pretvorbe Dinama'

I to je, prema Večernjem, "dokaz da se nešto ozbiljno kuha oko pretvorbe Dinama, koji očito neće još dugo djelovati kao udruga građana". Nadalje, u tekstu se ističe kako je navodno riječ o bogatoj kineskoj grupaciji, a znakovito je to i da je delegacije Dinama prije sedam mjeseci u Kini potpisala suradnju s Chengdu Sports Industry koja uključuje prenošenje znanja nogometne škole Dinama otvaranjem nogometnih kampova u Kini, sudjelovanjem Dinamove nogometne škole na turnirima mlađih uzrasta u Kini te dolazak kineskih igrača na turnire i u kampove u Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nazvali smo za komentar Thomasa Bauera

"No, osim Chengdu Sportsa očito ima još Kineza koji su spremni uložiti u Dinamo, i to velik novac u privatizaciju kluba", piše Večernji list. Tim povodom nazvali smo Thomasa Bauera, navijača Dinama, da nam prokomentira navedeno:

Image
Image

17.04.2018., Osijek - Pocetak obrane Zdravka Mamica i ostalih okrivljenika za izvlacenje novca iz Dinama na sudjenju na Zupanijskom sudu. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

"Definitivno, ova uprava nema nikakav legitimitet da pokreće bilo kakvu privatizaciju jer je do lakta ukaljana u razne afere i kaznene optužnice za ilegalno i nedopušteno izvlačenje novaca iz Dinama. To je kao da nekom pedofilu daš da vodi vrtić. Sad, hoće li taj dječji vrtić koštati 1000 ili 2000 kuna, to je nebitno, ako se uzme u obzir da pedofil vodi vrtić", kazao nam je Thomas Bauer i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

OTKRIVAMO DETALJE PRIVATIZACIJE DINAMA: Sve će se odvijati u četiri kruga, a evo i cijena dionica

'Uprava Dinama nema legitimitet da bi to radila'

"Nije bitno bili to Kinezi, Arapi, Bugari ili Rusi, nije bitko tko ulazi, bitno je da ta Uprava s tim ljudima nema legitimitet da bi to radila. Kad bi se uprava Dinama promijenila s ljudima koji nisu upleteni u afere i koji financijski i kriminalno nisu okaljani, imalo bi smisla da se započne privatizacija. Ja sam protiv privatizacije jer sam mišljenja da je članski model bolji".

REAKCIJA NA VIJEST O MOGUĆIM KUPCIMA DINAMA: ‘Ovo je smiješno. Upravo kluba priznajte poraz, sazovite izbore i povucite se’

Ukoliko bi uistinu Dinamo završio u vlasništvu Kineza, u početku bi ostavili Mamićeve ljude u klubu, piše Večernji list. Velikoj većini Dinamovih navijača, posebno Bad Blue Boysima, i nije baš "drag" takav scenarij jer se protive aktualnom vodstvu. Kako vi to komentirate?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temeljni kapital kluba procijenjen na oko 210 milijuna kuna

"Naravno kad je to usluga za uslugu, ako me shvaćate. 'Evo, mi ćemo vam srediti da kupite klub, a vi nas ostavite da ga vodimo. To je to", zaključio je Thomas Bauer.

Inače, vrijedi spomenuti kako je poznata revizorska kuća "Price Waterhouse" procijenila je temeljni kapital Dinama na oko 210 milijuna kuna, kolika bi bila početna cijena kluba. Elaborat je još uvijek na čekanju, iako je u veljači predan Središnjem državnom uredu za sport, ali njegovo povjerenstvo nije ga prihvatilo jer smatra da nije usklađen sa "Zakonom o sportu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, proces privatizacije Dinama, kako je najavljeno ranije i o čemu smo i mi pisali, trebao bi teći u četiri faze. U prvom krugu dionice kupuje Grad Zagreb, zatim članovi kluba, a onda svi ostali. Ako prodaja dionica ne uspije, klub će ostati udruga građana.

Image
OTKRIVAMO DETALJE PRIVATIZACIJE DINAMA: /

Sve će se odvijati u četiri kruga, a evo i cijena dionica

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo