OD 20 LOPTI DO 80 MILIJUNA EURA / 'Imao je sedam godina kad su došli po njega!'

Iako je Manchester United prošlog ljeta za njega platio 80 milijuna eura, prvi transfer argentinskog veznjaka Angela di Marije vrijedio je samo 20 nogometnih lopti.

10.4.2015.
16:30
VOYO logo

Di Maria je nogometni put počeo u momčadi Torito, malenom lokalnom klubu iz argentinskog grada Rosarija, gdje je rođen i Lionel Messi.

"Bilo mu je sedam godina kada su ljudi iz Rosario Centrala došli po Di Mariju, i prodali smo ga za 20 lopti", kazao je trener Torita Marcelo Pavon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treniranje u klubu Rosario Central značilo je i da svaki dan mora putovati deset kilometara, a u tome mu je često pomagala majka koja ga je vozila na biciklu. U argentinskom prvoligašu igrao je do svoje 19. godine, a potom je 2007. za pet milijuna eura prešao u Benficu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dres portugalskog kluba nosio je tri sezone, a 2010. otišao je u Real Madrid koji je za njega platio 25 milijuna eura. Iz Reala je prošlog ljeta preselio u Manchester United u transferu vrijednom 80 milijuna eura. Od 20 lopti do 80 milijuna eura u nepunih 20 godina.

Iako je Messi najpopularniji nogometaš u svijetu, u Rosariju u kvartu Union "Rezanac", kako zovu Di Mariju, ima više fanova. To se vidi po dresovima s njegovim imenom, ali i po grafitima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo