Velika pobjeda u inat Joseu Mourinhu

Više od 70.000 čitatelja Marce izabralo je najbolju nogometnu momčad godine. Budući da se radi o španjolskom dnevniku, ne čudi da desetorica igrača dolaze iz Primere.

27.12.2012.
11:55
VOYO logo

Jedini 'uljez' u momčadi je Bayernov kapetan Philipp Lahm koji je dobio najviše glasova na poziciji desnog braniča. Uz njega obranu sačinjavaju Sergio Ramos (Real Madrid), Gerard Pique(Barcelona) i Jordi Alba (Barcelona), a na vratima je premoćnu pobjedu, Joseu Mourinhu u inat, odnio Iker Casillas koji je dobio čak 74.6 posto glasova. Drugoplasirani vratar Manuel Neuer je ostao na 12 posto glasova. Vezni red Marcine momčadi godine čine Xabi Alonso (Real), Andres Iniesta (Barcelona) i Xavi Hernandez(Barcelona), a u atomskom su napadu sasvim očekivano Lionel Messi (Barcelona), Radamel Falcao (Atletico) i Cristiano Ronaldo (Real).

Casillas - Lahm, Ramos, Pique, Alba - Xavi, Xabi Alonso, Iniesta - Messi, Falcao, Ronaldo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već uobičajeno na kraju svake godine svi ugledni sportski dnevnici biraju najbolje momčadi u proteklih 12 mjeseci. U četvrtak je tako svoju nogometnu jedanaestoricu godine objavio i francuski L'Equipe.

Kao i u većini ovogodišnjih anketa, dominiraju igrači Barcelone i Real Madrida koji su zauzeli osam mjesta u sastavu. Katalonce predstavljaju Jordi Alba, Xavi Hernandez, Andres Iniesta i, dakako, Lionel Messi, dok boje Reala brane Iker Casillas, Sergio Ramos, Xabi Alonso i Cristiano Ronaldo. L'Equipe je svoj izbor objasnio činjenicom da su šestorica spomenutih obranila s reprezentacijom Španjolske naslov europskog prvaka, dok su preostala dvojica (Messi i Ronaldo) najbolji nogometaši današnjice. Preostala trojica igrača u momčadi godine su desni branič Bayerna Philipp Lahm, belgijski stoper Manchester Cityja Vincent Kompany i, prilično iznenađujuće, brazilski veznjak Chelseaja Ramires. Očito su u L'Equipeu svakako htjeli imati jednog igrača iz aktualnog europskog klupskog prvaka, a izbor je na kraju pao na 25-godišnjeg Ramiresa čiju su svestranost urednici francuskog dnevnika posebno pohvalili. U odnosu na prošlu godinu, svoje su mjesto u L'Equipovoj postavi zadržali Xavi, Iniesta, Messi i Ronaldo, a ispali su Manuel Neuer, Marcelo, Dani Alves, Nemanja Vidić, Gerard Pique, Sergio Busquets i David Silva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo