GROZOTA

DEGUTANTNI PRIZORI NA UTAKMICI PORTA: Navijači ga napali majmunskim hukanjem, on zabio pokazao im ‘srednji’ i napustio teren

Marega je u 60. minuti postigao pogodak za, pokazat će se, konačnih 2-1

Napadač portugalskog nogometnog velikana Porta Moussa Marega napustio je travnjak tijekom susreta 21. kola na gostovanju kod Vitorije iz Guimaraesa zbog rasističkih uvreda koje su mu upućivali domaći navijači.

Marega je u 60. minuti postigao pogodak za, pokazat će se, konačnih 2-1 za Porto te je potom pokazivao na svoju boju kože u znak odgovora domaćim navijačima koji su ga vrijeđali od samog početka susreta.

Glavni sudac mu je zbog te reakcije pokazao žuti karton, a kako se vrijeđanje nastavilo Marega je odlučio napustiti igralište. Ipak, suigrači su ga uspjeli nagovoriti da ostane na terenu, ali ga je trener Sergio Conceicao u 72. minuti ipak zamijenio.

Profimedia

“Maregu su vrijeđali još od zagrijavanja. Mi bismo trebali biti jedna obitelj, bez obzira na nacionalnost, boju kože, visinu ili boju koste. Ovo što se dogodilo danas je neprihvatljivo”, rekao je Conceicao nakon susreta.

Marega se nakon utakmice oglasio putem instagrama te je navijače koji su ga vrijeđali nazvao idiotima”, a posebno se osvrnuo i na suca.

“Želio bih se zahvaliti i sucu koji me nije branio već mi je dao i žuti karton jer sam branio svoju boju kože. Nadam se da te više nikada neću vidjeti na nogometnom terenu. Ti si sramota”.

Povratak na Net.hr