Veliki izazov

DEBELJUCO UZVRATIO UDARAC: Louise, tko će prvi do brojke 28?

Louisu van Gaalu nije lako posljednjih tjedana. Manchester United pod njegovim vodstvom igra očajno, otkaz mu stalno visi nad glavom, pa i ne čudi da je iznimno nervozan.

Posebno je to došlo do izražaja na konferenciji za novinare nakon posljednje premierligaške utakmice protiv Newcastlea (3:3). Na opasku jednog novinara kako kapetan Wayne Rooney ove sezone trpi brojne kritike, Van Gaal je potpuno izgubio živce. Ustao je od stola uz riječi:

“Više nećemo o njemu razgovarati. Vi ste ti koji ga kritiziraju, ne ja. Vi.”

“U pravu si, Louis. Debeo sam”

Na izlasku iz prostorije se još jednom okrenuo prema novinarima i viknuo:

“I ti, debeli. I ti.”

Naknadno se ispostavilo da se ta uvreda odnosila na novinara The Suna Neila Custisa koji se nakon incidenta javno obratio treneru Uniteda.

“U pravu si, Louis. Debeo sam. Imao sam operaciju koljena prije četiri mjeseca i morao sam prestati trčati i odlaziti u teretanu, što je rezultiralo viškom kilograma. Ja barem mogu priznati vlastite neuspjehe. Šteta što drugi ne mogu”, napisao je Custis.

Tko prvi do 28

Dan kasnije priča je otišla korak dalje. The Sun je pred svoga novinara i Van Gaala postavio izazov: tko prije dođe do brojke 28, dobit će od jedne kladionice 1000 funti koje će donirati u humanitarnu udrugu po svome izboru. Custis će pritom do kraja nogometne sezone pokušati izgubiti 28 funti težine (12,7 kilograma), a Van Gaal osvojiti 28 bodova s Unitedom. Do kraja Premier lige je ostalo još 17 kola, dakle Van Gaal ima jako puno prilika, ali kako trenutno igra njegova momčad, nekako nam se čini da je novinar bliži uspjehu.

Povratak na Net.hr