Pet je kandidata u igri

JAVIO SE BRAND: Davor Šuker otkrio tko je njegov favorit za predsjednika FIFA-e i zašto

FIFA je u petak potvrdila kandidature pet kandidata Šeika Salmana, Princa Alija, Giannija Infantina, Jérômea Champagnea i Tokya Sexwalea za mjesto predsjednika svjetske nogometne federacije, točno mjesec dana prije izbora koji će se održati 26. veljače.

Članice FIFA-e, njih 209, izabrat će tada nasljednika Josepha Blattera, predsjednika u ostavci koji je suspendiran na osam godina zbog sumnjivog transfera od 1,8 milijuna eura koje je platio Michelu Platiniju, predsjedniku UEFA-e, za posao savjetnika. Platini je također iz istog razloga suspendiran na osam godina iz bilo kakvih aktivnosti vezanih za nogomet.

Kandidature proglašene pravovaljanima

Izborno povjerenstvo je službeno prihvatilo “Šeika Salmana”, bahreinskog predsjednika Azijske nogometne konfederacije (AFC) i velikog favorita, Italo-Švicarca Giannija Infantina, glavnog tajnika UEFA-e, jordanskog princa Alija, južnoafričkog poslovnog čovjeka Tokya Sexwalea, bivšeg zatvorskog prijatelja Nelsona Mandele, te Francuza Jérômea Champagnea, bivšeg pomoćnika glavnog tajnika FIFA.

Kandidature ovih pet kandidata već su proglašene pravovaljanima u studenom nakon istrage o časti kojeg je provelo etičko povjerenstvo FIFA-e.

Šuker dao do znanja zašto Infantini

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza i član Izvršnog odbora UEFA-e, Davor Šuker, izrazio je podršku kandidaturi Giannija Infantina, aktualnog glavnog tajnika UEFA, za predsjednika FIFA-e.

“U ime Hrvatskog nogometnog saveza i moje osobno nadam se kako će idući predsjednik FIFA-e biti gospodin Gianni Infantino. Zašto? Jednostavno: znam ga dugi niz godina u UEFA-i gdje je napravio odličan posao i nadam se da može donijeti promjene i postati idući predsjednik FIFA-e 26. veljače u Zürichu”, rekao je Davor Šuker u video poruci podrške kandidaturi Giannija Infantina za predsjednika FIFA-e.

Povratak na Net.hr