Pogodite tko je najbogatiji nogometaš svijeta

Cristiano Ronaldo i Lionel Messi u ovoj kategoriji nisu na prvom mjestu, već zajedno u leđa gledaju neprikosnovenom Davidu Beckhamu koji je s zaradom od 200 milijuna eura pokorio nogometni svijet.

12.3.2013.
8:58
VOYO logo

Goal Rich je zaradu izračunao na osnovu plaće igrača, imovine te njihovih poslova van nogometnih travnjaka, kao što su marketinške kampanje te privatne tvrtke.

10. Rio Ferdinand - 48 milijuna eura

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Old Traffordu je od 2002. godine, a branič svakog tjedna od Manchester Uniteda prima plaću od 130.000 funti. Stvorio je izdavačku kuću 'White Chalk Music', snima reklame za Mars i Nike. Uložio je u ugostiteljstvo, a posjeduje vile u Londonu, Barbadosu, Maroku i Karibima (Otoci Turks i Caicos).

9. Rivaldo - 52 milijuna eura

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brazilcu je danas 40 godina, igra u domovini. I dalje nije izgubio želju za nogometom. Prije 12 godina, dok je igrao za Barçu, bio je najplaćeniji nogometaš planete (4.5 milijuna eura po sezoni). Najveći novac zapravo je zaradio na kraju karijere. Igrajući za Bunyodkor iz Uzbekistana imao je plaću od 6 milijuna eura po sezoni (tri sezone), plus dodatak od 2.5 milijuna za dodatna prava.

8. Zlatan Ibrahimović - 54 milijuna eura

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlatan je sa sedam različitih klubova osvojio sedam naslova prvaka, a u Parizu trenutno netto zarađuje 250.000 eura tjedno. Maneken je Nikea, izdao je autobiografiju, a dobar dio bogatstva je uložio u nekretnine u Švedskoj (Malmo, Are), te stanove u Milanu i New Yorku. Nedavno je za 3 milijuna eura u domovini kupio otok na jezeru Malaren, s 500 hektara lovnog područja.

7. Wayne Rooney - 57 milijuna eura

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wayneu od Uniteda tjedno kapne 180.000 eura, a HarperCollins mu je unaprijed isplatio 6 milijuna eura za pet knjiga. Tek je krajem 2012. izdanja treća, a Rooneyjevom bogatstvu je naškodila afera s tabloidima u 2010. godini. Njegova tvrtka Stoneygate 48 vrijedna je 5 milijuna eura, a zajedno s Ryanom Giggsom je investirao u Waverton Property. Živi sa zaručnicom u palači vrijednoj još pet milijuna...

6. Samuel Eto'o - 60 milijuna eura

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samuel Eto’o je najplaćeniji nogometaš planete, od 2011. po sezoni u Rusiji zaradi 20 milijuna eura. Maneken je Pume, Forda i robne marke John Richmond. Bogatstvo ne štedi, tako je 2010. spiskao milijun eura kad je svim suigračima u kamerunskoj reprezentaciji kupio satove jer su se plasirali na Svjetsko prvenstvo.

5. Ronaldinho - 72 milijuna eura

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brazilac je daleko od najboljih igračkih dana, a 'nastradao' je i na privatnom planu u 2012. kada je ostao bez unosnog ugovora s Flamengom. Potpisao je za Atletico Mineiro i na predstavljanju napravio veliku glupost, natočio si je Pepsi u čašu, a Coca Cola je ekspresno razvrgnula ugovor koji mu je jamčio 500.000 eura godišnje. Neće ostati gladan. Nike, Lloret del Mar, Danone, EA Sports, Lenovo i Kibon njegovi su preostali sponzori, a kroz karijeru je dobivao puste milijune. Primjerice, s Milanom je potpisao ugovor od sedam milijuna po sezoni...

4. Kaka - 76 milijuna eura

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Adidas, EA Sports, Sony, Armani i napitak Guarana vide Kaku kao idealnog manekena. Karijera mu baš i ne ide tako idealno kako je zamislio, ali kad mu od Reala svaki tjedan sjedne 160.000 eura lakše se preboli i klupa. U Madridu ima palaču od pet milijuna eura, jedan od susjeda mu je i Cristiano Ronaldo, ali i tri luksuzna apartmana u New Yorku.

3. Cristiano Ronaldo - 128 milijuna eura

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nike, Pro Evolution Soccer, Coca Cola, Armani, Castrol oil, Bugatti, Linic, Clea, Konami, Banco Espirito Santo i Motorola mu svake godine uplate kroz sponzorstva uplate nekih 14 milijuna eura, a u Realu zarađuje okruglih 180.000 eura tjedno. Ima luksuzne stanove i vile, automobile skuplje i od milijun eura, ali ni to mu nije dosta. Od Reala traži sav prihod koji utrži od marketinških prava, dosadašnji omjer 60:40 više mu ne paše.

2. Lionel Messi - 132 milijuna eura

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leo je u Barceloni dobio povišicu, sad zarađuje 287.000 eura tjedno, a svake sezone može doći i do dva milijuna eura kroz razne bonuse. Sponzorstva ima na bacanje, svi žele Lea na svojoj reklami. Glavni su Adidas i Herbalife, tu su i Pepsi, EA Sports, Dolce & Gabanna, ambasador je Turkish Airlinesa, a od novih sponzora tu su Proctor & Gamble i japanski Scalp-D.

1. David Beckham - 200 milijuna eura

Tekst se nastavlja ispod oglasa

David Beckham je prva nogometna zvijezda koja je postala više od samog sportaša, osoba koja je povezala svijet sporta i svijet biznisa. Britanski najbogatiji sportaš je i najbogatiji nogometaš planete s prihodom u karijeri od okruglih 200 milijuna eura.

Kako? Pa samo u 2012. je van terena prihodovao četvrtinu tog iznosa. Od toga Adidas mu daje sedam milijuna, a EA Sports i Yahoo i Pepsi također veliki dio 'kolača'. Uz njega su Samsung i Sainsbury's. Ima više tvrtki, neke dijeli i sa suprugom Victorijom, a sakupio je i milijune prodajom dvije autobiografije...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S PSG-om je potpisao ugovor vrijedan 3.9 milijuna eura do kraja sezone, a sav prihod će proslijediti u dobrotvorne svrhe.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo