DARIJO SRNA UŠAO U POVIJEST: / Veliki doseg proslavio pogotkom i plasmanom u polufinale

Image
Foto: AFP, SERGEI SUPINSKY
Image
Foto: AFP, SERGEI SUPINSKY

Nogometaši Šahtara plasirali su se u polufinale Europske lige nakon što su i u uzvratu četvrtfinala svladali portugalsku Bragu.

14.4.2016.
23:53
AFP, SERGEI SUPINSKY
VOYO logo

Šahtar je prošli tjedan u Portugalu slavio s 2-1, a u Lavovu je potvrdio prolaz uvjerljivim trijumfom. Poveli su Ukrajinci u 25. minuti kada je Srna bio precizan s bijele točke. Naš je nogometaš ovom utakmicom ušao u klupsku povijest: ovo mu je bila 486. službena utakmica za Šahtar čime je srušio dosadašnjeg rekordera Mihaila Sokolovskog. Također, ovo mu je bio 48. pogodak u dresu Rudara.

Dva autogola Ferreire

Tragična figura dvoboja u Lavovu bio je Ricardo Ferreira koji je u u 43. minuti pogodio vlastitu mrežu, a onda je to ponovio i u 75. minuti! Između toga je strijelac trećeg gola za Šahtar bio Viktor Kovalenko koji je u 50. minuti pogodio na Srnin ubačaj. Naš Eduardo da Silva je ušao u igru u 77. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vid.me/FYav

Villarreal je u prvom dvoboju pobijedio prašku Spartu s 2-1, a u Češkoj je potvrdio prolaz pobjedom 4-2. Strijelci za Villarreal bili su Bakambu (5, 49), Castillejo (43) i Bruno Soriano (45+1), dok su poraz domaćina ublažili Borek Dočkal (65) i Ladislav Krejči (71).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vid.me/Z6a0

Branitelj naslova Sevilla je prije sedam dana pobijedila Athletic Bilbao na njegovom terenu s 2.1, a Baski su uzvratili istim rezultatom u Andaluziji. Aduriz i Raul Garcia su zabili za Athletic, a Gameiro je bio strijelac za Sevillu. Kako u produžecima nije bilo golova, o polufinalistu su odlučivali jedanaesterci, a uspješnija je bila Sevilla. Jedini neprecizan s bijele točke bio je gostujući veznjak Benat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo