'Mi smo krivi što je on napustio Barcelonu!'

Brazilac u redovima Barcelone Dani Alves priznao je da igrači snose odgovornost za odlazak trenera Pepa Guardiole na kraju prošle sezone…

16.11.2012.
12:36
VOYO logo

Guardiola je u četiri godine na kormilu katalonskog nogometnog diva postao najuspješniji trener u klupskoj povijesti, a pomalo iznenađujuće je odlučio otići nakon završetka prošle sezone, prepustivši klupu svome pomoćniku Titu Vilanovi.

"Pep je uvijek govorio da će otići ako igrači više ne budu odgovarali na njegove zahtjeve. Očito više nismo na terenu odgovarali na način na koji je on želio i zato se mi igrači smatramo odgovornima za njegov odlazak", rekao je Alves u intervjuu za Le Buteur.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši direktor španjolskog nogometnog kluba Real Madrida, Jorge Valdano, izrazio je javno divljenje prema bivšem strategu Barcelone - Pepu Guardioli...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četrdesetjednogodišnji Guardiola osvojio je brojne trofeje za vrijeme svog četverogodišnjeg boravka na klupi "blaugrane", a brojni stručnjaci, te bivši suigrači i dan danas izražavaju divljenje prema njegovoj nogometnoj filozofiji.

"Guardiola je odradio sjajan posao. On je nogometni Steve Jobs: voli eksperimentirati, hrabar je, obožavatelj ljepote i inovativan. Barcelonin stil nogometa postao je dio kulture i to sve zahvaljujući Guardioli", smatra Valdano, koji se nakon toga okrenuo omladinskom pogonu najvećeg Barcinog rivala - Real Madrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U povijesti je omladinski pogon Reala bio sila, ali vremena su se promijenila", zaključio je Valdano koji je u svibnju 2011. godine napustio "kraljevski klub" zbog neslaganja s trenerom - Joseom Mourinhom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo