hnl

Dan za povijest: U subotu istrcava Dinamo kakav nikad niste vidjeli

Dinamo u subotu od 15 sati gostuje u Puli, a Zoran Mamic je vec dan prije najavio iznenadenje. Bit ce to zapravo revijalna utakmica, jer ce Modri dva kola prije kraja prvenstva istrcati u pomladenom sastavu u kakvom dosad jos nikada nisu igrali.

Na Aldo Drosini bi tako mogli vidjeti najmladu momcad Dinama u zadnjih desetak godina. Po prvi puta bi zajedno u prvoj momcadi trebali zaigrati Brodic, Coric, Mamic (koji su vec igrali za seniore), ali i Knezevic, Fiolic, Sunjic te Tibor Halilovic.

Trener Dinama Zoran Mamic to je pojasnio na najavnoj presici.

“Imamo ozlijedenog Copa i Simunica, kartone imaju Soudani i Antolic, dok Ademi ide s nama na put u Pulu. Znamo svi s kojim igracima raspolazemo, sastav ce biti za neke iznenadenje, ali sto je tu je. Imamo dovoljan broj mladih igraca koji ce dobiti priliku da se iskazu pa tako s nama putuju nasi najbolji kadeti i juniori”, najavio je Mamic.

Postedu ce u Puli dobiti i netko iz trolista Pivaric – Brozovic – Halilovic.

Puno vaznija od okrsaja u Puli Dinamu ce biti uzvratna utakmica Hrvatskog kupa u utorak na Kantridi. Rijeka je u srijedu s 0:1 slavila u Maksimiru, pa Modre ceka tezak zadatak na prepunom rijeckom stadionu.

“Svaki put nakon utakmice imamo kratki sastanak i osvrt na utakmicu, tako smo imali nakon prve utakmice finala Kupa. Naravno da ne mozemo pricati o zadovoljstvu i sreci kad smo na Maksimiru izgubili prvu utakmicu. Iako ce RIjeka igrati na Kantridi pred punim stadionom, ima vodstvo 1:0 i vaga je malo na strani njih, mi cemo napraviti sve da okrenemo situaciju. Cinjenica je da je Rijeka u gostima dobila utakmicu, nije primila pogodak i uzvrat ce igrati na svom terenu pred punim stadionom, ali ja ne zelim podcjenjivati ni umanjivati vrijednost i snagu svoje ekipe”, rekao je Mamic i zakljucio:

“Takve su utakmice na kraju prvenstva vrlo teske i zahtjevne, sigurno ce dokazivanje karaktera biti jedan od glavnih faktora koji ce odluciti uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prema komunikaciji koju smo imali, Simunic bi trebao biti spreman za uzvrat s Rijekom”.

Povratak na Net.hr