VIDEO: / Hrvatska razbila Kamerun za povijesnu pobjedu na Svjetskim prvenstvima!

Hrvatska je u najvažnijoj utakmici Svjetskog prvenstva odigrala za povijest. Vatreni slave najveću pobjedu u svojoj povijesti igranja SP-a - 4:0 protiv Kameruna. Ivica Olić je već u 11.

18.6.2014.
15:12
VOYO logo

HRVATSKA: Pletikosa - Srna, Ćorluka, Lovren - Rakitić, Modrić, Olić, Sammir, Perišić - Mandžukić

KAMERUN: Itandje, Chedjou, Nkoulou, Matip, Assou-Ekotto, Song, Mbia, Enoh, Moukandjo, Choupo Moting, Aboubakar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 1:0 Ivica Olić (11'), 2:0 Ivan Perišić (48'), 3:0 Mario Mandžukić (61'), 4:0 Mario Mandžukić (75') Hrvatska je uspješno preskočila prvu od dvije prepreke za prolaz u osminu finala. Kamerunci su dobro otvorili utakmicu i stvorili nekoliko prilika, međutim nije se dugo čekali na prvi hrvatski gol.

U 11. minuti Ivica Olić doveo je Hrvatsku u vodstvo nakon odlične akcije. Ubacio je Srna, Mandžukić nije došao do lopte, ali ona se odbila do Perišića koji pronalazi Olića i Itandje je nemoćan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo brzo Hrvatska je mogla doći i do drugog pogotka, no Perišićev udarac Kamerunci su u posljednji trenutak izbili s gol-linije.

U 40. minuti Kamerun je ostao s igračem manje nakon što je Song s leđa laktom udario Marija Mandžukića i zasluženo zaradio isključenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

S igračem više Hrvatska je u drugom dijelu potpuno razbila Kamerunce. U 48. minuti Ivan Perišić okrunio je sjajnu partiju odličnim solo prodorom od sredine terena u stilu Garetha Balea i pogodio bliži kut Itandjea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 61. minuti Hrvatska je povela s 3:0. Pranjić je izveo korner i ubacio na glavu Mandžukića koji zakucava loptu i ostavlja Itandjea bez šanse. 12 minuta kasnije Mandžukić još jednom pogađa mrežu, Eduardo je pucao, Itandje odbio loptu, ali samo do Mandžukića koji lako pogađa.

Do kraja susreta Hrvatska je propustila još niz prilika i pobjeda je mogla biti i izraženija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U samoj završnici susreta Assou-Ekotto se sukobio s vlastitim suigračem Moukandjoom na travnjaku i samo potvrdio koliko je loša atmosfera u kamerunskom taboru.

http://realtime.sportinti.me/cmd/loader?match_code=4aa9bdcb-cf3f-f552-b65c-3561f488e7e&style=classic&width=435&height=755

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo