Sretan rođendan, majstori

DAN KOJI SE PAMTI: Današnji datum uistinu je poseban u nogometnom svijetu

Današnji dan uistinu je poseban, barem kada je riječ o rođendanima nogometaša. Naime, rođendan 5. veljače slave Cristiano Ronaldo, Neymar, Carlos Tevez, Vedran Ćorluka, Adnan Januzay, a od bivših nogometaša danas su slavljenici i Cesare Maldini, Gheorghe Hagi i Giovanni van Bronckhorst.

Peti veljače je dan koji će zauvijek ostati zapisan u nogometnoj povijesti. Na današnji dan rodila su se neka od velikih nogometnih imena, koja će kasnije žariti i paliti europskim i svjetskim travnjacima. Cristiano Ronaldo, možemo slobodno kazati jedan od najvećih nogometnih majstora u povijesti nogometa, danas slavi 31. rođendan. Ronaldo je kreator nogometnih rekorda i uspjeha o kojima će se još dugo pričati.

Oni oduševljavaju

Unatoč tome što je prešao trideset on je i dalje vrhunski igrač kojem fizičke predispozicije nisu smanjene, kako to obično dolazi s godinama. CR7 jako puno trenira i radi na svojoj fizičkoj spremi, stoga je po mnogima fizički najdominantniji igrač današnjice.


Jedan od onih koji bi ga mogli naslijediti, a možda i nadmašiti (iako će to biti jako teško), svakako je Neymar. Zvijezda Barcelone danas slavi 24. rođendan, a dosad je već osvojio Ligu prvaka s Barcelonom. Predviđa mu se da dominira svjetskim nogometom jednom kad s trona siđu Leo Messi i Ronaldo.

U slavljeničkom društvu i jedan Hrvat

Uz njih tu su i Carlos Tevez koji danas slavi 32. rođendan, Maradona s Karpata Gheorghe Hagi koji je danas napunio 51 godinu,  Giovanni van Bronckhorst (41), Sven-Goran Eriksson (68). Ovom izabranom slavljeničkom društvu pripada i naš Vedran Ćorluka koji slavi trideseti rođendan. Ćorluka je jedan od standardnih hrvatskih reprezentativaca i jako bitna figura u obrambenom dijelu Vatrenih, koji će morati biti na nivou ako Hrvatska misli ostvariti dobar rezultat ovoga ljeta u Francuskoj.

Majstori, sretan vam rođendan…

Povratak na Net.hr