DAN D ZA HRVATSKU: / UEFA danas objavljuje svoju odluku koja život znači za Vatrene

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Prošlo je gotovo dva mjeseca od prvotno izrečene UEFA-ine kazne zbog poljudskog skandala u obliku iscrtane svastike na travnjaku koje je zgrozilo svijet i uspaničilo čelnike HNS-a.

18.9.2015.
8:50
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

UEFA-ino Disciplinsko tijelo jučer je odlučivalo o žalbi HNS-a na kaznu od 23. srpnja kojom se zbog rasističkog ponašanja, kako su to obrazložili u UEFA-i, Hrvatskoj oduzima jedan bod, zabranjuje joj se dolazak gledatelja na sljedeće dvije domaće utakmice(Bugarska, 10. listopada i protiv Turske u kvalifikacijama za SP, 5. rujna 2016.) pri čemu ona protiv Bugarske ne smije biti na Poljudu, te se HNS još kažnjava sa 100.000 eura.

Image
KONAČNO MOŽEMO ODAHNUTI: /

Hrvatska doznala kaznu zbog poljudske svastike

Image
KONAČNO MOŽEMO ODAHNUTI: /

Hrvatska doznala kaznu zbog poljudske svastike

Image
Foto: Goran Stanzl /Pixsell
Image
Foto: Goran Stanzl /Pixsell

To je najteža kazna u povijesti hrvatske reprezentacije, a na sve to zaredali su se loši rezultati u eurokvalifikacijama koje je Hrvatsku bacilo na treću poziciju skupine H i zakompliciralo joj plasman na EURO 2016. godine. Taj oduzeti bod u ovoj situaciji život znači za Hrvatsku. Šanse Vatrenih nisu samo u rukama Talijana, koji u posljednjem kolu u svojoj domovini dočekuju Norvešku, već i u rukama disciplinaca UEFA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bod koji može biti krucijalan

Vatreni su u lovu i na najbolje trećeplasirane momčadi eurokvalifikacija, a u toj konkurenciji Hrvatska nalazi na drugom mjestu s 12 bodova, jednim manje od reprezentacije Ukrajine koja do kraja tekućih kvalifikacija gostuje u Makedoniji i dočekuje Španjolsku.

Dva kola prije kraja kvalifikacija Hrvatska se nalazi na trećem mjestu skupine H s 15 bodova, bodom manje od Norveške te tri od vodeće Italije. Pod vodstvom novog, zasad javnosti nepoznatog izbornika, očekuje je domaća utakmica protiv Bugarske na Maksimiru 10. listopada te gostovanje na Malti tri dana poslije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako oduzeti bod neće puno promijeniti izglede Vatrenih da se domognu drugog mjesta u skupini i izravnog plasmana na EP (Norveška u svakom slučaju ne bi smjela slaviti kod Italije u posljednjem kolu), mogao bi biti ključan u borbi za najbolju trećeplasiranu reprezentaciju.

Hrvatska se toj konkurenciji nalazi na drugom mjestu s 12 bodova, jednim manje od reprezentacije Ukrajine koja do kraja kvalifikacija gostuje u Makedoniji i dočekuje jaku Španjolsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo