DISKUTABILNO

DALIĆ PONOVIO NEUSPJEH NAJGOREG HRVATSKOG IZBORNIKA: Prijeti li mu otkaz zbog toga? Štimac je tada odletio

Štimac je tada ugrozio nastup Hrvatske na Svjetskom prvenstvu, a Dalić je već izborio Euro i porazi su se dogodili u Ligi nacija

Hrvatska nogometna reprezentacija doživjela je dva teška uzastopna poraza. Po prvi je puta u svojoj povijesti Hrvatska primila tri ili više gola u dvije uzastopne utakmice i trenutno je reprezentacija s najviše primljenih golova u Ligi nacija. Posljednji put Vatreni su ovako neuvjerljivo izgledali pod vodstvom Igora Štimca.

Prije sedam godina, 2013. godine, Igor Štimac je izgubio od Škotske i Belgije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a Zlatko Dalić je sada izgubio dvije u Ligi nacija i to rezultatima 4:1 protiv Portugala i 4:2 protiv Francuske.

Davor Puklavec/PIXSELLFoto: Davor Puklavec/PIXSELL

Razlika je, međutim, velika. Štimac je tada ugrozio nastup Hrvatske na Svjetskom prvenstvu, a Dalić je već izborio Euro i porazi su se dogodili u Ligi nacija, sporednom natjecanju koje je, očito, tek malo znajačnije od prijateljske utakmice.

Zbog toga Daliću ne prijeti otkaz niti će mu se previše prigovarati, ali svakako nije ugodno gledati doprvake svijeta kako rasprodaju ugled na ovakav način.

Povratak na Net.hr