DALIĆ KOMENTIRAO VELIKU PANIKU OKO VATRENIH I POSLAO JE PORUKU IGRAČIMA: / 'Ovo im je zadnja prilika'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Izbornik Zlatko Dalić najavio je utakmicu i otkrio što se sve događa unutar momčadi uoči nadolazaće akcije

9.11.2020.
18:42
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija doputovala je u Istanbul, gdje je će u srijedu od 18.45 sati po hrvatskom vremenu igrati prijateljski susret s Turskom. Nakon Turske slijede još dvije utakmice Lige nacija u narednim danima, protiv Švedske (Solna, 14. studenoga) i Portugala (Split, 17. studenoga).

Izbornik Zlatko Dalić najavio je utakmicu i otkrio što se sve događa unutar momčadi uoči nadolazaće akcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nama je svaka utakmica važna, tako i ova prijateljska utakmica s Turskom u kojoj ćemo isprobati igrače koji nisu puno igrali za reprezentaciju. Dat ćemo priliku svima, a onda nas čekaju dvije teške utakmice sa Švedskom i Portugalom. Bit će zahtjevno, pogotovo što ćemo u kratkom razdoblju puno putovati. Želimo pobijediti u svakoj od tri predstojeće utakmice, ali osnovni cilj je ostanak u elitnoj skupini Lige nacija.”, kaže izbornik Vatrenih, Zlatko Dalić, koji je suočen s izostancima nekolicine važnih igrača (Livaković, Kramarić, Petković) koji u određenoj mjeri remete pripremu za nadolazeće utakmice.

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

15.11.2019., Rijeka - Konferencija za medije hrvatske nogometne reprezentacije uoci kvalifikacijske utakmice sa Slovackom. Izbornik Zlatko Dalic. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Bespotrebna panika

“Nema nekih velikih problema, u dogovoru sa mnom izostat će jedino Lovren, koji ostaje u Rusiji i priključit će nam se tek u Splitu. Dejan ima malu ozljedu tetive, a odrađuje kartone pa protiv Švedske ionako nema pravo nastupa. Dakle, od igrača na popisu izostat će jedino Lovren. Za Kramarića već znamo da ga nema, jer nije spreman, svi drugi igrači su tu.”, kaže Dalić i stišava paniku koja se u medijima stvorila uslijed tumačenja odluke talijanskih vlasti da se nekim klubovima zabrani puštanje igrača na reprezentativna okupljanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Stvorila se bespotrebna panika, svi “Talijani” su s nama u Istanbulu. Vremena su takva da moramo biti spremni na sve i u svemu se dobro snaći. Nemamo veliki izbor igrača i roster kao neke druge reprezentacije, ali ja sam optimist, vjerujem igračima koji su s nama. Ovo je i njima prilika da iskoriste svaku minutu provedenu na terenu da bi u ožujku bili u konkurenciji.”

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

14.10.2020., stadion Maksimir, Zagreb - UEFA Liga nacija, 4. kolo grupe 3, skupine A, Hrvatska - Francuska. Hrvatski izbornik Zlatko Dalic Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Debitanti i tko će braniti

Debitantske pozive dobili su Pongračić i Bašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovo nam je zadnja prilika da pogledamo i isprobamo neke igrače, jer nas u ožujku očekuju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Igramo tri utakmice u sedam dana, što je vrlo zahtjevno pa je potrebno imati širi kadar. Bašić je svojim igrama u klubu zaslužio biti u krugu reprezentacije, a jednako tako želimo vidjeti i Pongračića, koji je nekoliko puta dobivao poziv, ali nije nam se priključio zbog ozljeda. Ovaj put je zdrav, iako znam da nije bio u momčadi dva mjeseca. Međutim, dobro je da osjeti atmosferu u reprezentaciji.”.

Dvije su pozicije u momčadi otvorene u odsustvu prvoga vratara Dominika Livakovića, odnosno Brune Petkovića i Andreja Kramarića, dvojice napadača koji su nominalno vaš prvi izbor. Tko su njihove alternative?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sluga i Grbić bili su na prijašnjim popisima, priključio im se i Lovre Kalinić, koji je dugo bio s nama, ali u posljednje vrijeme nije branio u klubu. Nemam puno dvojbi po pitanju prvog vratara u Livakovićevom odsustvu, Sluga jedini brani, u natjecateljskom je ritmu i u dobroj formi. Pokušat ćemo protiv Turske dati priliku dvojici vratara, a nadam se da će uskoro biti spreman i Livaković, koji će nam se možda priključiti u ovim utakmicama. Nećemo žuriti s njegovim povratkom, tim više što vjerujem vratarima koji su tu kao njegove alternative. Što se napadača tiče, tražit ćemo neka druga rješenja. S nama su Budimir i Čolak, vidjet ćemo na koji ćemo način igrati, ali bez obzira na izostanke, moramo biti spremni odgovoriti na pravi način.”.

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL
Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Dominik Livaković

Prijateljska s Turcima

Na kraju se postavlja pitanje kako “tretirati” prijateljsku utakmicu s Turskom? Kao provjeru za Švedsku i Portugal ili kao priliku igračima koji su manje igrali u reprezentaciji?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Želimo pobijediti Tursku, ali dat ću priliku igračima koji su igrali manje ili nisu bili u krugu reprezentacije. Želim vidjeti koliko mogu u ovim utakmicama, ovo su utakmice u kojima se mogu pokazati i očekujem da dobro odgovore izazovu protiv Turske. To je jako bitno za sve nas. Važna nam je i prijateljska utakmica s Turskom, i, naravno, utakmice Lige nacija protiv Švedske i Portugala. Bod nam je dovoljan za ostanak u elitnoj skupini i to ćemo nastojati ostvariti već protiv Švedske.”, zaključio je Dalić.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

[PROMO] Najbolje koeficijente i 100% bonusa na uplate do 1000 kuna potražite u kladionici Germania.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo