IZBORNIK MORA ODLUČITI

DALIĆ IMA JOŠ MALO VREMENA DA SLOŽI POPIS VATRENIH: UEFA donijela pravilo zbog kojeg će predstojeći EURO biti drugačiji

Izbornici moraju dostaviti UEFA-i svoj popis u periodu od 26. svibnja do 1. lipnja, ali između tog datuma i prvog meča moći će slobodno zamijeniti igrača u slučaju ‘ozbiljne ozljede ili bolesti’, s medicinski ovjerenom dokumentacijom

Europski nogometni savez (UEFA) u utorak je objavio da će svaka reprezentacija, sudionica nadolazećeg EURA (11. lipnja – 11. srpnja), moći pozvati 26 umjesto uobičajena 23 nogometaša, kako bi se lakše suočile s rizicima od kontaminacije Covid-19 i karantene.

S druge strane, samo će 23 igrača biti u zapisniku za svaku pojedinu utakmicu na EURU, precizirala je UEFA u priopćenju za javnost.

ZLATKO DALIĆ I VATRENI MOGU ODAHNUTI: Ozljeda Borne Barišića nije teška, bit će spreman za EURO

Manje od mjeseca dana za predaju popisa

Izbornici moraju dostaviti UEFA-i svoj popis u periodu od 26. svibnja do 1. lipnja, ali između tog datuma i prvog meča moći će slobodno zamijeniti igrača u slučaju “ozbiljne ozljede ili bolesti”, s medicinski ovjerenom dokumentacijom.

Radi jasnoće, igrači koji su pozitivno testirani na Covid-19″ ili oni koji su smješteni u izolaciju kao “kontakt zaraženog” spadaju u kategoriju “ozbiljne bolesti”, dodaje UEFA. Također, vratare je moguće zamijeniti prije svake utakmice.

Reprezentacije su tijekom Kupa konfederacija 2001. godine prešle s 22 na sada uobičajena 23 nogometaša na velikim turnirima.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr