'Da koktel nije zakačio ogradu, ubio bi petero ljudi'

8.10.2011.
18:22
VOYO logo

"Ma to je bilo nevjerojatno. Njih tridesetak Srba, ili Grka sa srpskim zastavama, u motorističkim jaknama i kacigama, spustili su se do nas bez da ih je policija uopće pokušala zaustaviti. Od topovskog udara kojeg su bacili, jednom je dečku raznesen prst, eksplodirao mu je blizu ruke. A onda su bacili i 'Molotovljev koktel'. Sva sreća da je zakačio ogradu, inače bi ubio petoro ljudi. Po prvi puta su i naši huligani napravili nešto dobro jer su se postavili između napadača i naših žena i djece. Doslovno su ih tijelima obranili", priča naš navijač koji je želio ostati anoniman.

Dodao je i ovo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve skupa je izgledalo pomalo nestvarno jer su se napadači došetali do nas i isto tako odšetali bez da ih je policija i pogledala. Uopće ih nisu dirali".

Snimio: Navijač iz udruge 'Uvijek vjerni'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Katastrofalna tragedija na pirejskom stadionu 'Georgios Karaiskakis' izbjegnuta je isključivo pukom srećom. Prisjetimo se, već na putu prema stadionu hrvatski navijači zasuti su kamenjem od strane domaćih huligana. No, nisu ni slutili da će se nastavak dogoditi na samom stadionu gdje očito nisu imali nikakvu zaštitu grčkih policajaca.

Letjele su baklje i stolice sa svih strana, od topovskog udara jedan je navijač izgubio prst, a prava drama nastala je kada su grčki huligani bacili bacili 'Molotovljev koktel'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je nešto takvo uopće moglo proći kontrolne punktove na stadionima, pitanje je na koje mora odgovoriti organizator susreta, ali i čelnici UEFA-e? Toliko su barem dužni onom ozlijeđenom navijaču koji će ovo gostovanje pamtiti cijeli život, nažalost po izgubljenom prstu.

Nakon navijačkih nereda na utakmici između grčkih i hrvatskih nogometaša u Pireju, u Grčkom nogometnom savezu očekuju kaznu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrdio je to i predsjednik Grčkog nogometnog saveza Sofoklis Pilavios, kratko dodavši:

"Pozabavit ćemo se kasnije s tim problemom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201110080039006 arti-201110080194006 arti-201110080286006 arti-201110080045006

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo