IZ DINAMOVE SVLAČIONICE

CVITANOVIĆ IZNENADIO NAKON MUČENJA U NORVEŠKOJ: ‘Odigrali smo bolje nego u Zagrebu’

Iako njegova momčad nije briljirala u uzvratnoj utakmici 3. pretkola Europske lige, trener Dinama Mario Cvitanović izrazio je zadovoljstvo. Modri su protiv norveškog Oddsa u Skienu odigrali 0-0 i prošli u play-off zahvaljujući prošlotjednoj pobjedi 2-1.

“Mislim da smo kontrolirali utakmicu i da nismo srljali. Dobro smo se postavili i taktički odradili sve što smo tražili. Imali smo 19 šutova, a nismo dali gol. Imali smo 4-5 jako dobrih situacija, ali možda je preciznost zadnjeg pasa ili pronalazak igrača u boljoj poziciji odlučio o tome da nismo zabili gol”, prenosi Cvitanovićevu izjavu službena Dinamova stranica.

DINAMO TEŠKOM MUKOM U PLAY-OFF EUROPSKE LIGE: Modri se protiv Oddsa napromašivali kao rijetko kad prije

Individualne pogreške

“Protivnik je stvorio to što je stvorio iz naših individualnih pogrešaka, lošeg postavljanja ili sporijeg povratka u obranu. Srećom, nije to uspio kazniti. Mislim da smo bez obzira na sve odigrali bolju i kvalitetniju utakmicu ovdje; bez obzira na sve šanse u Zagrebu. Generalno mislim da smo bili stabilniji danas ovdje”, dodao je Dinamov trener.

Sretni zbog prolaza u završnu rundu kvalifikacija bili su i igrači.

‘Idemo pobijediti Hajduk’

“Najbitnije je da smo prošli ovo pretkolo i da smo osigurali mjesto u play-offu Europa lige. Sačuvali smo mrežu ovdje protiv Oddsa, naravno da trebamo raditi i dalje za buduće utakmice. Nemam posebnih želja za play-off, volio bih da je neka ekipa koja nam je geografski bliža. Idemo prvo na pobjedu protiv Hajduka”, najavio je Jan Lecjaks, dok je Dominik Livaković dodao:

“Najvažniji je prolaz u play-off. Bilo je jako teško igrati, s obzirom na to da nismo naviknuti na umjetnu travu. Mislim da smo igrali s planom i čekali svoje prilike. Nažalost nismo zabili. S druge strane, sreća da Odds nije kaznio naše pogreške u završnici. Idemo odmah dalje, pripremamo se za nedjeljni derbi s Hajdukom.”

Povratak na Net.hr