ČUDESNA UTAKMICA: / Bayern senzacionalnim preokretom do četvrtfinala

Image
Foto: AFP, ODD ANDERSEN

Nogometaši Bayerna izborili su plasman u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u uzvratnom dvoboju osmine finala u Münchenu poslije produžetka pobijedili Juventus s 4-2.

16.3.2016.
23:10
AFP, ODD ANDERSEN
VOYO logo

BAYERN - JUVENTUS 4-2

BAYERN: Neuer - Lahm, Kimmich, Benatia, Alaba - Alonso - Costa, Müller, Vidal, Ribery - Lewandowski

JUVENTUS: Buffon - Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Evra - Cuadrado, Khedira, Hernanes, Pogba, Alex Sandro - Morata

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STRIJELCI: 0-1 Pogba (5), 0-2 Cuadrado (28), 1-2 Lewandowski (73), 2-2 Müller (90+1), 3-2 Thiago (108), 4-2 Coman (110)

Utakmica je u regularnom dijelu završila 2-2 baš kao i prvi dvoboj u Torinu. Europski doprvak je vodio 2-0 golovima Paula Pogbe (6) i Juana Cuardada (28), no Bavarci su u posljednjih 15 minuta uspjeli izjednačiti i izboriti produžetak. Robert Lewandowski je u 74. minuti smanjio, a izjednačio je Thomas Müller golom u prvoj minuti sudačke nadoknade. Bayern je okrenuo rezultat golom Thiaga Alcantare u 108. minuti, a sve dvojbe oko prolaza u četvrtfinale riješio je Kingsley Coman dvije minute kasnije. Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić zbog problema s preponom nije započeo utakmicu od prve minute, no u igru je ušao u 72. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajna kontra Morate

Premda je bio blizu Juventus niti ovoga puta nije uspio poraziti njemačkog velikana. Posljednji put Juventus je protiv Bayerna slavio prije 11 godina, a u Münchenu čeka pobjedu od 2004. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je nastupio bez ozlijeđenih Paula Dybale, Claudia Marchisija i Giorgija Chiellinija, te s Mandžukićem na klupi, Juve je sjajno otvorio utakmicu. Torinska Stara dama je povela već u šestoj minuti golom Paula Pogbe. Francuz je iskoristio veliki nesporazum Alabe i Neuera, koji je izašao s gola, te zabio za 1-0. U 28. minuti europski doprvak je povećao prednost nakon sjajne kontre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Morata je osvojio loptu na svojoj polovici i sjajno povukao prošavši nekoliko suparničkih igrača, a potom asistirao Cuadradu, koji je 'polomio' Lahma i zabio za 2-0. Jedinu priliku u prvom dijelu Bayern je imao u 42. minuti kada je Müller pucao sa šest metara, no Buffon je sjajno reagirao.

Spasitelj Müller

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika Juventus je mogao riješiti u 59. minuti kada je Morata još jednom pobjegao čuvarima, izašao ispred Neuera, ali ga je uspio izblokirati Kimmich. Njemački prvak je vratio nadu u 74. minuti kada je Lewandowski smanjio na 1-2 postigavši pogodak glavom nakon sjajnog ubacivanja Douglasa Coste s desne strane. Kada se već činilo kako će Juventus izdržati, domaćin je izjednačio u prvoj minuti sudačke nadoknade gurnuvši utakmicu u produžetak. Bayernov spasitelj je postao Müller koji je zabio na gotovo identičan način kao Lewandowski, ali ovaj put s desne strane je ubacio Coman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vid.me/N0cu

Prvu priliku u produžetku imali su gosti. Mandžukić je odlično uposlio Lichtsteinera, no Švicarac je loše pucao. U 108. minuti Bayern je u potpunosti okrenuo rezultat. Thiago Alcantara je zabio nakon sjajne minijature s Müllerom, a dvije minute kasnije Coman je nakon brze kontre zabio za 4-2. U posljednjim trenucima produžetka Mandžukić je imao odličnu priliku, ali je Neuer obranio njegov udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo