Novi kapetan oštro demantirao 'laž' o sebi i Vatrenima

Tri dana prije kvalifikacijskog ogleda protiv Belgije, pred novinare su stali izbornik Igor Štimac i novi kapetan Vatrenih Vedran Ćorluka.

8.10.2013.
15:40
VOYO logo

Ćorluka je odmah energično uzeo riječ. Nakon što su mediji objavili njegovu izjavu 'kako je atmosfera u reprezentaciji loša' odlučio je demantirati napise.

"Moram, moram nešto reći, jedna moja izjava po medijima se interpretirala krivo, napisali su neki novinari da ozračje nije dobro. To nije točno, kad sam to govorio odnosilo se to na ozračje oko reprezentacije, na situaciju da je Belgija u skupini bodovno u prednosti ispred nas. Inače, u reprezentaciji je atmosfera odlična. Naša reprezentacija nikad nije patila u odnosima među igračima, s izbornikom i mi se doista na najbolji način pripremamo za tu utakmicu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćorluka je kasnije ustvrdio da je zdrav i spreman.

"U Moskvi treniram svaki dan, odigrao sam sve utakmice, sa mnom nema zdravstvenih problema kao nekad. Osobno, jedva čekam tu utakmicu. A željeli smo biti u situaciji kao Belgija sada. Prvi u skupini. Opet, ne valja se vraćati na utakmice koje su prošle, mislim da smo izvukli pouke. Belgija je odlična, ali uvjeren sam da za njima ne zaostajemo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igor Štimac postavio je u odsutnosti Srne i Šimunića novog kapetana. Baš Vedrana Ćorluku. Novi kapetan, pak, kaže:

"Zar moram reći da mi je čast biti kapetan igračima iz Bayerna i Reala?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Štimac objasnio je zašto je sada kapetan Ćorluka.

"Mene kao izbornika imponira što ga momčad prati. On dirigira otraga i igračima ispred. On zna kolika je to obaveza i zna što raditi s tom obavezom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Belgiji je Štimac još ustvrdio:

"Nema je smisla opisivati, već je samo hvaliti, izvrsno igra ove kvalifikacije, Mislim da je suvišno trošiti riječi o Belgiji, možemo joj samo udijeliti komplimente. Igra izvrsno i za mene to nije iznenađenje. A ine trenutke kad su Belgijanci bili u krizi, naši suparnici, nažalost, nisu iskoristili."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je odgovorio da nema pojma i da 'nije njegov posao voditi brigu oko Janusza iz Manchester Uniteda', Štimac se izjasnio o Modrićevom dojmu o beogradskoj utakmici kako podosta naših igrača nije igralo na svojim iskonskim pozicijama.

"Ma, samo je Ivica Olić bio na poziciji koju inače ne igra. Svjesno smo ga žrtvovali, jer je trkački sposoban da zaustavi Kolarova. U toj priči bih volio da igrači razmišljaju manje o taktici, već da više misle kako odraditi tu istu taktiku na terenu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo