SPEKTAKL NA RUJEVICI OPRAVDAO OČEKIVANJA: / Nakon uvodnog 'ludila' Rijeke, Soudani velemajstorskim škaricama šokirao domaćina

Image

U derbiju 27. kola Prve HNL u Rijeci su nogometaši Rijeke i Dinama odigrali bez pobjednika 1-1 (0-0), pa riječki sastav i dalje ima četiri boda više od Zagrepčana.

8.4.2017.
12:19
VOYO logo

Dinamo je fantastičnim golom Soudanija četiri minute prije kraja ogleda uspio ostati neporažen na Rujevici, a Riječani mogu žaliti jer su u derbiju vodili s 1-0 sve do 86. minute i 'imali' ogromnih sedam bodova više od Dinama, čime bi prvenstvo praktički bilo odlučeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlučni dvoboj za prvaka bolje je započela Rijeka i već u 3. minuti opasno puca Bezjak, ali je vratar Dinama Livaković obranio njegov šut. Livaković se iskazao i u 13. minuti kada je zaustavio opasan šut Andrijaševića, a u 32. minuti ponovno je Livaković spašavao Dinamova vrata kada se u šansi našao Bezjak. Dinamo je u prvom dijelu bio jako rezerviran, a jedini udarac u okvir gola uputio je Pivarić s više od 30 metara.

U drugom dijelu je Dinamo zaigrao bolje, ali je prva prilika došla tek u 68. minuti, što je ujedno bio i prvi gol na utakmici. Ubačaj Josipa Mišića u kazneni prostor Dinama pronašao je potpuno samog Franka Andrijaševića, koji glavom s sedam-osam metara pogađa nebranjeni dio vrata za vodstvo Rijeke. U 82. minuti Hodžić je glavom bio zamalo neprecizan, da bi u 86. minuti Dinamo izjednačio potezom utakmice El Arabija Soudanija. Alžirac je loptu ubačenu sa strane prihvatio na prsa, a onda s desetak metara škaricama pogodio same rašlje vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

RIJEKA - DINAMO 1-1

Rijeka (4-2-3-1): Prskalo - Ristovski, Elez, Župarić, Vešović - Bradarić, Mišić - Bezjak, Andrijašević, Gorgon - Gavranović

Dinamo (4-2-3-1): Livaković - Matel, Lešković, Perić, Pivarić - Pavičić, Antolić - Soudani, Sammir, Šitum - Hodžić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+4. minuta: UTAKMICA JE ZAVRŠILA! Podjela bodova između dviju vodećim momčadi hrvatskog prvenstva nakon konačnih 1-1.

90. minuta: Još četiri minute nadoknade derbija koji je ispunio očekivanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

87. minuta: GOOOOOOOL! Kakav pogodak Soudanija koji vraća rezultat u izjednačeno stanje! Velemajstorski je Soudani opravdao nadimak Mr. Derby i prevario Prskala pogotkom preko glave nakon što je Gojakovo ubacivanje smirio prsima. Zaista spektakularan gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

82. minuta: Sjajno je Hodžić ušao u ubacivanje Šituma, no lopta nakon njegova pokušaja glavom ide visoko preko grede.

81. minuta: Dvije izmjene u kratkom vremenu sada za Dinamo. U igri su Gojak i Moro umjesto Antolića i Pavičića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77. minuta: Žuti kartoni za Bradarića (povlačenje za dres) i Sammira (odgurivanje). Dvije minute potom neprecizan šut Sammira.

76. minuta: Nova izmjena u Rijeci, Čanađija umjesto Gavranovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

72. minuta: Ivajlo Petev reagira. Matel napušta igru, na travnjaku je umjesto njega Guilherme koji odmah dokazuje da je raspoložen za igru. Ipak, slab udarac.

69. minuta: GOOOOOOOL! Rijeka je dominaciju okrunila i pogotkom, a strijelac je trinaesti put u prvenstvenim utakmicama ove sezone bio Franko Andrijašević. Mišićev ubačaj u srce šesnaesterca koristi u potpunosti neometani Andrijašević za pogodak glavom koji nije uspio spriječiti niti u ovom ogledu vrlo raspoloženi Livaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

66. minuta: Samo minutu nakon što je ušao na travnjak Matei je dobio žuti karton. Prekršaj je bio, upitno je li vrijedan i javne opomene. Tribine su to popratile neprimjerenim skandiranjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65. minuta: Rijekin trener Matjaže Kek prvi vuče potez u smislu izmjene igrača na travnjaku. Umjesto Romana Bezjaka u igri je Florentin Matei.

60. minuta: Ulazimo u posljednjih pola sata na utakmici. Dinamo u nastavku pokazuje borbenost i želju, no izuzev slobodnih udaraca i malo toga što bi Prskalo shvatio kao prijetnju. Soudani je raspoložen, Sammir se 'probudio' u nastavku, međutim Rijeka je ta koja i dalje drži konce igre u rukama. Vrlo je dobar i Vešović premda ne igra na svojoj poziciji, već u nedostatku Žute pokriva lijevu stranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50. minuta: Prva prijetnja u drugom poluvremenu. Slobodni udarac za Dinamo. Rijeka je postavila samo trojicu u živi zid, Matel pucao dobro, no samo blizu vanjske strane vratnice. Prskalo je, inače, bio spreman i dojam je da bi tu loptu, da je išla u okvir, i obranio.

46. minuta: ZAPOČELO JE DRUGO POLUVRIJEME!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

DERBI U SLIKAMA: Rijekini i Dinamovi igrači se ne štede u utakmici koja bi mogla odlučiti o prvaku

Image

DERBI U SLIKAMA: Rijekini i Dinamovi igrači se ne štede u utakmici koja bi mogla odlučiti o prvaku

45. minuta: KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Rijeka bolja u uvodnom dijelu (omjer udaraca 9-2), no rezultat onaj početni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

36. minuta: Prilike se redaju jedna za drugom. Nakon pokušaja Rijeke, Dinamo je imao šansu preko Pivarića iz slobodnog udarca, no Prskalo sjajno reagira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah potom jednako kvalitetna reakcija Livakovića koji je uistinu odličan na Rujevici. Mišić je uposlio Andrijaševića koji nije bio u idealnom položaju, no pucao je dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

34. minuta: Kakva sad šansa za Rijeku! Mišić do Gavranovića, a ovaj prema Bezjaku koji koristi Pivarićevu zakašnjelu reakciju i sprema se na šut. Stigao ga je i uputiti, ali istrčali Livaković skreće loptu i još jednom spašava Dinamovu mrežu.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

31. minuta: Ostaje 0-0 i nakon pokušaja Bezjaka glavom. Uhvatio je ubacivanje s lijeve strane, no i bio neprecizan.

28. minuta: Novi pokušaj domaćina, definitivno boljeg sudionika ovog derbija. Protiv nemoćnog Dinama udarac je s 20-ak metara udaljenosti od gola okušao Gorgon. Livaković siguran.

24. minuta: Slobodan udarac za Rijeku nakon prekršaja i žutog kartona Matela. Bez prave prilike.

19. minuta: Dinamo je pokušao promijeniti rezultat nakon kombinacije Soudanija i Sammira čiji udarac završava u bloku Vešovića.

14. minuta: Gol je postigao Andrijašević na dodavanje Bezjaka, no tek nakon što je pomoćni sudac opravdao podigao zastavicu signalizirajući zaleđe Rijekina napadača.

13. minuta: Gavranović je idealno poslužio Andrijaševića koji neometan s nekih deset metara udaljenosti gađa Dinamov gol. Na pravom mjestu i siguran bio je Livaković koji je opasnu situaciju riješio obranom.

6. minuta: Uvodne minute utakmice definitivno pripadaju Rijeci koja se nametnula na otvaranju. Uz odličan pokušaj Gavranovića, bilježio i šansu Gorgona iz pete minute. Lopta je prošla pokraj gola.

3. minuta: Vrlo dobar početak obiju momčadi, nešto bolji Rijeke koja je već imala šansu za pogodak preko Gavranovića koji je iskosa s desne strane prizemnim udarcem ciljao suprotni Livakovićev kut. Dinamov golman bio je na visini zadatka.

1. minuta: UTAKMICA JE ZAPOČELA!

0' - Igrači su na centru igrališta i čeka se sučev zvižduk koji će označiti početak derbija.

0' - Sve je spremno za dvoboj pred 5500 gledatelja od kojeg nas dijeli još samo nekoliko minuta.

Bit će ovo treći ovosezonski dvoboj momčadi, a Dinamo je u teškoj misiji traženja prve pobjede. Dosad odigrani susreti završili su 1-1 (Zagreb) i 5-2 (Rijeka).

0' - Manje od dvadeset minuta ostalo je do početka utakmice na Rijekinom stadionu. Uvjeti za igru - idealni: sunce i ugodnih 17ºC. Tribine se pune, pjesma već traje, a igrači odrađuju zadnje minute zagrijavanje pred derbi.


"Odlučujuća", "ključna", "sudbonosna", "utakmica godine", "dvoboj biti ili ne biti"... Epiteti su koji se vežu za sraz dvije najbolje momčadi HNL-a. Lider prvenstva Rijeka dočekuje Dinamo s osvojenih 68 bodova, četiri boda više od Dinama.

Ova utakmica jedna je od ključnih u utrci Riječana i Zagrepčana za naslov prvaka. Ukoliko bi Rijeka pobijedila, Dinamo bi praktički ispao iz utrke za naslov prvaka. Jer, teško da modri u posljednjih 8 kola mogu nadoknaditi 7 bodova razlike. Pogotovo jer će ih poraz psihički dotući.

Image
Image

Rijeka - Dinamo

Petev i Kek ići će na pobjedu

Ako bi Dinamo, kojim slučajem, slavio, smanjio bi razliku na samo jedan bod, u taboru Rijeke bi se pojavila panika zbog bodovnog približavanja i borba za naslov bi se u potpunosti zakomplicirala. U toj situaciji Dinamo bi imao psihičku prednost i više samopouzdanja za ligaški foto finiš, a u zadnjem kolu bi na Maksimiru protiv Kekove momčadi imali potencijalnu meč loptu i to pred svojom publikom.

U slučaju remija, stvar bi ostala ista. Ali, remi ide više na ruku Riječanima koji bi sami sebi stvorili podlogu za mirnu utrku s Dinamom. Ostalo bi im četiri boda viška, kapital koji bi mogao bizi značajan, presudan.

Koliko god se četiri boda razlike činilo malo. No, ono što veseli hrvatsku nogometnu javnost je činjenica u koju smo sigurni da i Matjaž Kek i Ivajlo Petev ići će od prve minute na pobjedu.

Modri se spremali za brzu podlogu

Kek i Petev cijelog su tjedna smirivali euforiju koja se digla oko ovog dvoboja. U Maksimiru su čak i zalijevali travnjak (Hitrec-Kacijan) kako bi što spremniji dočekali ogled na Rujevici, kako bi se naviknuli na brzu podlogu kakva je u Rijeci.

Oba trenera imaju i određenih problema s ozljedama. Keku nedostaje kartonirani Zuta, dok su upitni nastupi (ali bi trebali biti u kadru) Bradarića i Maleša koji su bitni nogometaši Rijeke.

Petev i dalje na raspolaganju nema Benkovića, Sigalija i Henriqueza, no svakim danom u sve boljem fizičkom stanju nalaze se Soudani i Sammir. No, s kakvim će adutima dvije najbolje hrvatske momčadi istrčati na Rujevicu?

Image
Image

Kek ima samo jednu dvojbu. Hoće li Marka Vešovića instalirati na lijevi bok ili desno krilo. Crnogoroski nogometaš na lijevom je boku odigrao sjajno u Osijeku, pa bi se i protiv modrih mogao naći na toj poziciji i voditi borbu sa Soudanijem. Petev će, pak, najvjerojatnije na Rijeku sa sastavom koji je donio pobjedu Dinamu protiv Osijeka.

Znači, Livaković će biti na golu. Bokove će držati desno Matel, lijevo Pivarić. Centralni stoperi bit će tandem Lešković i Perić. Ispred njih će biti kapetan Antolić i Pavičić.

Šitum vjerojatno umjesto Ćorića

Sammir će biti u srcu veznog reda, desno od njega Soudani koji će napadati s desnog krila, lijevo Šitum, dok će u vrhu napada biti Hodžić. Znači, dogodilo se da će Lešković i Perić biti tandem u ovako bitnoj utakmici. Da nije bilo ozljeda, sasvim je jasno da bi tu igrali Sigali – Benković.

I dok je Lešković čovjek koji je kotirao kao “prva zamjena” (a sad zabija pobjedničke golove), Perića nije bilo nigdje. On je totalno iznenađenje. Vrijedi spomenuti kako Rijeka dočekuje modre kao neporažena momčad u posljednjih nešto malo više od godinu dana.

Rijeka godinu dana bez poraza

Posljednji puta Riječani su izgubili 5. travnja 2016. godine u Koprivnici, kad su bili poraženi 3-0 u polufinalu Kupa od Slaven Belupa. A bilo je tu zahtjevnih gostovanja poput onog kod Bašakšehira, igrali su bijeli u međuvremenu i tri puta s Dinamom, tri puta su gostovali na Poljudu i svaki put izašli neporaženi iz tih utakmica.

Podatak je koji sve govori. Ukupno 30 pobjeda i 10 remija u tri natjecanja.


fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo