ENGLESKA BRUJI O DRAMATIČNOM RASPLETU SEZONE: / 'Bila je to epska utrka za naslov'

Image
Foto: Profimedia

Manchester City obranio naslov prvaka Engleske

12.5.2019.
19:31
Profimedia
VOYO logo

Čudo se nije dogodilo. Manchester City obranio je nedjeljnom pobjedom na gostovanju u Brightonu naslov prvaka Engleske, dok se Liverpool na svom Anfieldu pirovom pobjedom oprostio od domaćih navijača. Više o tome možete pročitati - OVDJE. Ono što se znalo prije zadnjeg kola je to da Liverpool mora osvojiti više bodova nego Man City za uzimanje prvenstva, jer u slučaju da su oboje završili natjecanje sa po 95 bodova, građani bi bili prvaci zbog bolje ukupne gol-razlike (91-22 naspram 87-22 uoči posljednjih susreta).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
TO SE ZOVE PEH: /

Liverpool je prvi klub u povijesti Premier lige kojem se ovo dogodilo

Image
TO SE ZOVE PEH: /

Liverpool je prvi klub u povijesti Premier lige kojem se ovo dogodilo

Salah se vratio, ali bez uspjeha

Redsima se bio vratio najjači adut Mohamed Salah nakon potresa mozga, ali ne i Firmino, no Origi u špici ono je što je veselilo i obećavalo za sve pristalice Liverpoola. De Bruyne u redovima Cityja nije igrao protiv Wolverhamptona od prve minute, već je ušao u 78. U svakom slučaju, i City i Liverpool u svojim utakmicama išli su na pobjedu. Na kraju su obje momčadi svoj plan i ostvarile, ali građani su osvojili trofej, odnosno obranili naslov prvaka Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitava Engleska, ali ne samo Engleska već i ostatak nogometnog svijeta, pratili su danas rasplet u Premier ligi. Stoga, ne čudi što je na svim sportskim naslovnicama bio u prvom planu posljednje kolo Premiershipa. Isti je slučaj i nakon utakmice 38. kola. Britanski tabloid Daily Mail, stoga, javlja:

'3.400 odigranih minuta bile su kušnja za građane'

"City je prvak! Sergio Aguero, Aymeric Laporte, Riyad Mahrez i Ilkay Gundogan osigurali su drugi naslov Premier lige u dvije godine. Tih 3.400 odigranih minuta koje su prethodile tituli Cityju bile su prava kušnja za građane. Ipak, 20 minuta, na kraju ove utakmice, navijači Manchester Cityja mogli su se opustiti i s užitkom gledati ostatak dvoboja. Ali prvo, što je s Liverpoolom? Jedan poraz cijele sezone, 97 bodova, a ipak nekako još uvijek nije dovoljno za naslov. Ne uz momčad Manchester Cityja kojeg je morao svladati kako bi zadržao prvi naslov u svojoj povijesti. To je razina koju su morali postići, ali do nje nisu još došli", piše u svojem izvještaju Daily Mail.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jedan tabloid, ovog puta The Sun, piše:

'Prva momčad nakon desetljeća koja je obranila naslov'

"Manchester City uspio je pobjeći vrlo rano iz rezultatskog deficita i obraniti titulu prvaka Engleske preokretom na gostovanju kod Brightona. Sergio Aguero, Aymeric Laporte, Riyad Mahrez i Ilkay Gundogan pronašli su put do prazne mreže i srušili Liverpoolove snove. Građani su, tako, postali prva momčad koja je nakon deset godina obranila naslov Premier lige, ponovno su prvaci. Izdržali su prijetnju Liverpoola, stavljajući ruke na naslov nakon što su prikupili 98 bodova. Na kraju, bilo je to dovoljno. City je u Brightonu zabio četiri puta, oporavljajući se od 27. minute i udarca Glenna Murraya kako bi pobijedio na južnoj obali Engleske. Nitko vam nikad ne kaže da je Brighton teško mjesto, ali City je morao pobijediti dolje. Učinili su to, povećavši u 37. minuti vodstvo preko Aymerica Laporte, onda su Riyad Mahrez i Ilkay Gundogan zapečatili sudbinu domaćih i Redsa", stoji u tekstu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugledni Guardian navodi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"City je zadržao titulu po prvi put u svojoj klupskoj povijesti nakon što je razbio Brighton u emotivnom danu na stadionu Amex".

'Građani su postali prvi klub nakon deset godina s obranom naslova'

Poznati BBC u svojem izvještavanju izdvaja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"City je uspio obraniti naslov prvaka, Liverpool je isto slavio ali bez uspjeha. Građani su tako postali prvi klub u posljednjih deset godina koji je uspio obraniti naslov".

Image
Image

single club/league/player publications/services.

Virgil van Dijk of Liverpool looks dejected at the end of the game Liverpool v Wolverhampton Wanderers, Premier League, Football, Anfield, Liverpool, UK - 12 May 2019, Image: 432675591, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY No use with unauthorised audio, video, data, fixture lists (outside the EU), club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images (+15 in extra time). No use to emulate moving images. No use in betting, games or, Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Rex Features

I za kraj donosimo pisanje još jednog jakog medija, Sky Sporta, koji ima prava na prijenose utakmice Premier lige:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Manchester City osvojio je krunu Premier Lige s 4-1 pobjedom Brightona, kako bi zaključio epsku utrku za titulu s Liverpoolom. Njihov uspjeh je ta priča o mentalnoj žilavosti kao i tehničkoj izvrsnosti".

Građanima je ovo drugi trofej sezone nakon što su osvojili i Liga kupa, a 18. svibnja će imati priliku osvojiti i treću 'kantu' u finalu FA kupa protiv Watforda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


REZULTATI POSLJEDNJEG 38. KOLA PREMIER LIGE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brighton - Manchester City 1-4 (Murray 27 / Aguero 28, Laporte 38, Mahrez 64, Gundogan 72) Liverpool - Wolverhampton 2-0 (Mane 17, 81) Crystal Palace - Bournemouth 5-3 (Batshuayi 24, 32, Simpson 34-ag, Van Aanholt 66, Townsend 81 / Lerma 42, Ibe 57, King 73) Manchester United - Cardiff City 0-2 (Mendez-Laing 23-11m, 54) Burnley - Arsenal 1-3 (Barnes 65 / Aubameyang 52, 63, Nketiah 90+5) Leicester City - Chelsea 0-0 Watford - West Ham 1-4 ( Deulofeu 46 / Noble 15, Lanzini 39, Arnautovic 71, Noble 78-11m) Southampton - Huddersfield 1-1 (Redmond 41 / Pritchard 55) Tottenham - Everton 2-2 (Dier 3, Eriksen 75 / Walcott 70, Tosun 72) Fulham - Newcastle United 0-4 (Shelvey 9, Perez 11, Schar 61, Rondon 90)

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo