'Ljubavi, da smo ti i ja bili u Brazilu, Hrvatska bi bila prvak svijeta!'

Iako nam nogometnu reprezentaciju posljednjih desetak godina vode redom trenerski neiskusne igračke legende, ima Hrvatska u 'rukavu' i par zaboravljenih aseva koji još nisu rekli zadnju riječ.

7.7.2014.
10:24
VOYO logo

"Ljubavi, da smo ti i ja bili u Brazilu, s ovakvim igračima bili bismo svjetski prvaci!", nazvao je Ćiro Skoblara ove subote za vrijeme jutarnje kavice i u stilu ispalio jednu od svojih velikih vizija.

Legendarni Zadranin koji je 1971. godine u Marseilleu postao najbolji strijelac Europe, ponijevši naslov Zlatne kopačke sa 44 postignuta gola u jakoj francuskoj ligi, a kasnije u trenerskoj karijeri vodio desetak europskih i hrvatskih klubova, odgovorio je bez dlake na jeziku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Eh, moj Ćiro, da smo bili zajedno prije 16 godina u Francuskoj, s onakvom momčadi doista bismo bili svjetski prvaci! Jer, takve momčadi dugo nije bilo, niti će je biti u Europi".

Zanimljivo je takvu nogometnu legendu čuti kako kako promišlja nogometnu priču Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/x6InCP3foeg

"Na startu prvenstva navijao sam za Hrvatsku, Francusku, Njemačku i Belgiju, a sada sam shvatio da je Nizozemska najveći kandidat za osvajanje naslova svjetskog prvaka. Izuzetno organizirana momčad, u kojoj ima i mladih i iskusnih. Protiv njih je teško igrati jer su kao nacija puni sebe, sigurni su u sebe, što ponekad prelazi i u prepotenciju, na koju, kao što vidite, imaju pravo. Mučili su se i oni, ali recite mi tko se nije mučio? Brazil i Argentina su se provukli kroz iglene uši, iako je ovo najzrelija utakmica koju je Argentina odigrala na ovom prvenstvu. Djelovali su sigurno, organizirano, jedino im je nedostajalo šarma, koji se obično gubi u igri na rezultat. Razlog tome je i Messi, nije to Messi iz Barcelone, iako se i na ovakvim utakmicama vidi da je najbolji igrač na svijetu. Ali, uvijek kada su bili ovako organizirani, osvajali su turnire jer uvijek imaju genija, poput Kempesa, Maradone i sada Messija...".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rano ispadanje Hrvatske sa SP-a posebna je priča...

"Ne želim nikome soliti pamet, niti ovo govorim sa skrivenom porukom - ja bih to bolje napravio. Podržavam svaku inicijativu, uz opasku - moglo je i bolje. I ne mogu oprostiti Nogometnom savezu nekorektnost prema Igoru Štimcu u kojega baš i nisam zaljubljen, ali, ako je doveo reprezentciju do aviona za Rio, trebao je taj posao i završiti. Niko Kovač je odigrao dvije utakmice s Islandom i nakon pobjede u Zagrebu stvorili smo umjetne bogove od naših igrača. Bila je to prva pogreška. No, Kovaču ne možeš oduzeti da smo dobili 'osakaćeni' Kamerun, ali smo ga dobili uvjerljivo. Nismo dobili rijetko slabi Brazil i udarili smo po sucu, koji nas je masakrirao nepostojećim jedanaestercem. Meksiko nas je razbio u svakom smislu, bolji su od nas tehnički, taktički, talentiraniji su, brži, karakterniji. Meksiko nam je pokazao da nismo momčad za velike domete i krajnje je vrijeme da se odreknemo bolesnih ambicija", izjavio je Skoblar i objasnio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nekim igračima se treba zahvaliti jer ništa nije vječno. Treba im odati priznanje za rejting reprezentacije koji ostavljaju iza sebe. Trebamo revitalizirati igru, ne smijemo više dopustiti da Mandžukić bude odsječen od ostatka momčadi, u Brazilu mu nismo donijeli loptu".

"HNS nije bio korektan prema Štimcu, a Kovaču je inauguracijom preko noći napravio medvjeđu uslugu. HNS, na žalost, nije pokazao stabilnost, kompetentnost i korektnost, što se očekuje od jedne ozbiljne nogometne kuće", zaključio je Skoblar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo