'Hrvatska ne smije igrati zig-zag! Zig-zag je za k**ac!'

Ma Meksiko sam gledao. Oni su se ispucali protiv Brazila, i nadmašili svoje kapacitete. Teško je to ponovit’dva puta, vrlo teško. A mi uvijek igramo s rezervom! Zadnji put Kovačić i Rakitić nisu igrali, sad je Modrić bio malo više samozatajan. A zamislite kad svi krenu, odoše svi u pi*** materinu. Za Sportski.net komentira: Ćiro Blažević

Sad smo sve vidjeli. Nije ni taj Kamerun tako slab, nema više lakih protivnika. Oni imaju par je**nih igrača koji su nam svaki čas mogli zagorčat’ život. Međutim, Hrvatska je djelovala kvalitetno, homogeno i hvala Bogu da sad čekamo Meksiko.

Ne smije nas sad ulovit’ velika euforija, treba nam ozbiljnost, koncentracija, saznanje da je to sad ono najvažnije. Ukratko, to je posao permanentnog potvrđivanja. Ako nemaš svijest toga, onda ideš u ono zig-zig, a zig-zag je za ku***! Hvatska ne smije igrat’ tako! Samo rezultat u kontinuitetu nam može dat’ ono što ja zovem – treća faza. A to je renome. Imaš, afirmaciju, reputaciju i renome. Evo kako ove velike nacije, Italija, Njemačka, Engleska…, to imaju. Mi smo se približili, malo nam još treba. Ove prve dvije smo odj**ali, i afirmaciju i reputaciju.

Sad čujem neke kako pričaju da možda bolje da nismo pobijedili Kamerun jer nas čekaju Meksiko i Čile. Ma nabijem Čile! Sad je Čile post’o faca, a nadmašio svoje kapacitete, pobijedio staromodnu Španjolsku i sad je on faca. Jeb’o te Čile, daj nam Čile, ma da…

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

A Meksiko sam isto gledao. Oni su se ispucali protiv Brazila, i nadmašili svoje kapacitete. Teško je to ponovit’ dva puta, vrlo teško. A mi uvijek igramo s rezervom! Zadnji put Kovačić i Rakitić nisu igrali, sad je Modrić bio malo više samozatajan. A zamislite kad svi krenu, odoše svi u pi*** materinu.

I Perišić me oduševio, bio je vrhunski, Srna je bio odličan, dugo nije bio tako dobar. Sammir je bio bez konkretnih poteza, ali je opravdano što ga je stavio izbornik.

I moram to reći. Po meni Kovač nigdje nije pogriješio, ja možda još ne bih stavio Pranjića jer se vidjelo da nije u pravoj natjecateljskoj formi, Vrsaljko bi lakše zaustavio te robusne igrače, ali sve drugo je bilo savršeno. I nabitnije, Niko je njih naučio da su svi obrana! Svi oni uklizavaju, svi se bore, svi su obrana. I to je snaga ove reprezentacije sada! Čestitam ti Niko!

Kako je samo postavio taktiku protiv Brazila, tada sam shvatio da nije neiskusan. Ima ljudi k’o ja koji imam 50 godina prakse, pa sam nekad neiskusan. A ima onih s 30, 40 godina, i odmah iskusni! Ha-ha-ha. Svaka čast i idemo dalje! Voli vas vaš Ćiro!

Povratak na Net.hr