SPORNE FINANCIJE

ĆIRO BIJESAN NA ČELNIKE HNS-a: ‘Boga mi, neće još dugo! Treba ih srušiti, mora prestati njihova samovolja’

Financijski izvještaj Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) podigao je priličnu buru u javnosti, a sve je pokrenuo Joško Jeličić nakon utakmice protiv Grčke u kojoj je Hrvatska izborila plasman na Svjetsko prvenstvo.

Postavio je pitanje Jeličić zašto HNS troši godišnje 38 milijuna kuna na mobitel, poštanske usluge i prijevoz, odnosno 48 milijuna kuna na stavku ‘intelektualne usluge’. Pokazalo se, osim toga, i da HNS godišnje za honorare vanjskih suradnika potroši 16 milijuna kuna, više nego za stalne zaposlenike (15,7 milijuna).

JELIČIĆ RASTURIO HNS: ‘Znam da tamo fali intelekta, ali opet… Oni nisu napravili ništa. Vrijeme je za promjene’

HNS ŽESTOKO ODGOVORIO JELIČIĆU: ‘Njegov ego ne poznaje granice…Taj promašeni i jalni komentator dovodi javnost u zabludu…’

‘Nitko nije uspio protiv naroda’

Iz HNS-a se opravdavaju da većina od spomenutih 38 milijuna kuna otpada na prijevoz, a da pod intelektualne usluge spadaju i premije igračima za plasman na velika natjecanja. Sporno je, međutim, i to da su troškovi za komunalne usluge narasli s 85.000 kuna 2012. godine na čak 1,2 milijuna kuna lani.

“Ma to je strašno. Preselili su se iz Rusanove među elitu, s najboljim pogledom. Napravili su najveće zlo. Kažete da troše 67.000 eura na dan?! Kako to uopće komentirati? Rade što hoće, nitko im ne može ništa, ali neće još dugo. Boga mi, neće više biti tako. Došli su na vlast potpuno nelegalno i treba ih srušiti. Mora prestati njihova samovolja”, rekao je za 24 sata bivši hrvatski izbornik Miroslav Blažević.

“Zaje*ali su narod, a neka znaju da nitko nikad nije uspio protiv naroda pa neće ni oni. Ničija nije gorjela do vijeka, pa, Boga mi, neće ni njihova”, dodao je Ćiro.

Povratak na Net.hr