'Čini se dobar i ljubazan, ali on je u duši ubojica'

Predsjednik UEFA-e Michel Platini nahvalio je Lionela Messija nakon što je Argentinac iz redova Barcelone izjednačio njegovo dostignuće osvojivši nagradu za igrača godine po treći put zaredom.

10.1.2012.
8:19
VOYO logo

Platini je Zlatnu loptu France Footballa osvajao između 1983. i 1985. godine, dok je Messi trijumfirao u posljednje tri godine, s tim da u posljednje dvije nagrada nosi ime FIFA-ina Zlatna lopta. "Pustimo da završi karijeru. Stvari se u nogometu odvijaju jako brzo. Znate, kada je Ronaldinho osvojio prvu Zlatnu loptu 2005. godine rekao sam da će ih osvojiti još mnogo. Ali nije ih osvojio više nakon toga. No Messi je kompletan paket. On samo mora imati momčad poput Barcelone, a u duši je ubojica. Čini se dobar i ljubazan, ali da biste zabijali takve golove, morate biti ubojica. U nogometu ne bi ništa osvojili ako ste predobri."

Upitan za njegove slabije igre u argentinskoj reprezentaciji s kojom nije bio niti blizu osvajanja Svjetskog prvenstva, čelni čovjek UEFA-e kaže: "U dobi od 24 godine ima još vremena da ga osvoji." Upitan da li je najveći svih vremena, Platini odgovara: "On je fantastičan igrač. On je sjajan igrač svoje generacije i ne treba ga uspoređivati s drugim generacijama. Samo u nogometu ljudi uspoređuju različite generacije. Nisam čuo da u glazbi netko uspoređuje Adriana Celentana, Beatlese ili Edith Piaf. Nekada su govorili Alfredo di Stefano je najveći. Tada je bio Pele, pa Cruyff. Messi je jednostavno sjajan igrač."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo