Čim je Jelavić otišao Rangersi ostali šokirani!

U prvoj utakmici nakon odlaska Nikice Jelavića u Everton nogometaši Rangersa doživjeli su senzacionalni poraz. U osmini finala Škotskog kupa na svome su Ibroxu poraženi od Dundee Uniteda s 2:0.

Gavin Gunning u 16. i Johnny Russell u 35. minuti bili su strijelci za goste koji su neočekivano završili u četvrtfinalu.

Rangers je već ranije ispao iz Europske lige i Liga kupa, tako da im je još jedina prilika za osvajanje trofeja Premierliga u kojoj, uz odigranu utakmicu više, zaostaju za glavnim suparnikom Celticom jedan bod.

Celtic je, inače, u subotu bez većih poteškoća slavio na gostovanju kod Invernessa s 2:0.

A nakon što je stigao u Everton Nikica Jelavić je engleskim novinarima izjavio kako bi se i Rangersi i Celtic trebali priključiti Premiershipu.

“Oni se danas ne mogu financijski natjecati s engleskim klubovima, tako da bi za njih bilo važno kad bi se jednog dana mogli priključiti Premiershipu. Govorimo o dva velika kluba i za njih je važno da generiraju više novca. Ne bi to bilo dobro samo za Rangers i Celtic, već i za Premiership. Radi se o dva kluba koji imaju navijače po cijelom svijetu, tako da bi obje strane imale koristi”, smatra 26-godišnji hrvatski reprezentativac.

Povratak na Net.hr