ČESI PUNI RESPEKTA PREMA MODRIMA: / Trener Plzena nahvalio Dinamo

Image
Foto: AFP

Dinamo je izvukao neugodnog protivnika u 16-ini finala Europske lige

17.12.2018.
16:47
AFP
VOYO logo

"Dinamo je osvojio skupinu s 14 bodova i bez ijednog poraza pa je očito da se radi s o jednom od jačih protivnika koje smo mogli dobiti", kazao je nakon ždrijeba 16-finala Europske lige trener Viktorije Plzen Pavel Vrba.

Ždrijeb parova 16-ine finala Europske lige spojio hrvatskog prvaka Dinama i Viktoriju Plzen. Prva utakmica na rasporedu je 14. veljače u Plzenu, dok je uzvrat na rasporedu tjedan dana kasnije na stadionu Maksimir. Česi su u Europsku ligu stigli preko Lige prvaka gdje je u skupini G osvojili treće mjesto iza Real Madrida i Rome, a ispred moskovskog CSKA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Dinamo je prepun kvalitetnih pojedinaca'

"Dinamo je prepun kvalitetnih pojedinaca, a velika im je kvaliteta što igraju kao momčad. Bit će vrlo izjednačeno, ali nismo bez šansi", kazao je Vrba, bivši češki izbornik.

Momčad iz Plzena je pet puta bila češki prvak, a jednom je osvojila i nacionalni Kup. Trenutačno je na drugom mjestu češkog prvenstva sa 45 bodova, jednim bodom manje od praške Slavije. David Limbersky je jedan od najboljih igrača VIktorije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dinamo je interesantan protivnik i vrlo jak. Znam i da ima odlične navijače. Meni je drago što ćemo igrati s nekim s kojim se nikad nismo sastajali".

'Možemo biti zadovoljni sa ždrijebom'

Ludek Pernica smatra da je Viktorija imala sreće pri ždrijebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možemo biti zadovoljni jer smo mogli dobiti puno težeg protivnika. Nije Dinamo loš nimalo, ali je prihvatljiv suparnik. Znamo da vodi u HNL-u, znamo da je osvojio skupinu bez poraza. Ima dobre navijače pa će biti dobra atmosfera".

Dinamo je zadnji puta protiv čeških klubova igrao 2008. godine, kada se u zadnjem pretkolu Kupa UEFA sastao s praškom Spartom i prošao (0-0, 3-3), uz velike izgrede navijača BBB-a u Pragu. Zagrepčani su u prošlosti još igrali s Zbrojovkom iz Brna, Zvezdom iz Brna i Pribramom, od kojeg su jedino ispali. Godine 1967. Dinamo je u 1. kolu Kupa velesajamskih gradova s Zbrojovkom igrao dvije utakmice (0-2, 2-0), a Zagrepčani su prošli bacanjem novčića. Dinamo je te godine osvojio Kup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo