ČAČIĆ ODRŽAO IZVANREDNU PRESICU: / 'Huligani nas neće zaustaviti i uništiti snove igračima'

Image

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije sjeo je pred novinare i osvrnuo se na dosad viđeno tijekom Europskog prvenstva.

18.6.2016.
15:19
VOYO logo

Ružne scene viđene na stadionu u Saint-Etienneu isprovocirale su pokretanje Uefinog disciplinskog postupka protiv Hrvatske koja je već pod istragom zbog pirotehnike i utrčavanja jednog navijača u teren na utakmici protiv Turske, prvoj koju je Hrvatska igrala na aktualnom Europskom prvenstvu.

Image
DOSAD NEVIĐENE FOTOGRAFIJE: /

Pogledajte trenutak kad divljak baca baklju i krupne kadrove tučnjave!

Image
DOSAD NEVIĐENE FOTOGRAFIJE: /

Pogledajte trenutak kad divljak baca baklju i krupne kadrove tučnjave!

Što se divljanja na utakmici protiv Češke tiče, poznato je da je povjerenik za sigurnost HNS-a Miroslav Marković potvrdio postojanje dojave o mogućem prekidu utakmice zbog čega se čeka Uefina odluka o konačnoj kazni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pacak Čačiću brani razgovor na temu huligana

"Sve sam jučer rekao, ali ponovit ću. Huligani nas neće zaustaviti i uništiti snove igračima. Iz ovoga izlazimo još jači, hrvatska reprezentacija uistinu je simbol patriotizma. To pokazuje svojim prezentacijama u ove dvije utakmice, to pokazuje naše zajedništvo i želja da svoju izvrsnost prezentiramo na ovakvom nogometnom festivalu pred europskom i svjetskom javnošću. Nadam se da će oni koji su obrukali cijelu naciju, jedna minorna količina ljudi biti prepoznata i dovedena tamo gdje joj je i mjesto", osvrnuo se na divljanje navijača u uvodu Čačić pred kojim su sada novinarska pitanja.

Upitan je Čačić o političkoj pozadini incidenta i najavi huliganskih ispada na tom ogledu, no glasnogovornik reprezentacije Tomislav Pacak nije dopustio odgovor na pitanje. Čačić će odgovarati samo na sportske teme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najvažnije je da momčad pokazuje strast za radom, poticajni su jedan prema drugome. Ono jučer ih je poremetilo i žao im je zbog svega, no to rađa inat među nama. Borit ćemo se, a igrači su svojim ponašanjem senzibilizirali cijelu nogometnu javnost. Sretan sam zbog načina na koji smo se dosad borili i bili bodreni. Rekao bih da su ovi 'padobranci' koji su se pojavili poruka organizatoru turnira, ali i Uefi i to u zemlji koja je proglašena visokorizičnom. To se ne bi smjelo dešavati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa sportske strane Čačić, prenosi 24sata.hr, se osvrnuo na manjak igrača na treningu i prokomentirao utakmice protiv Češke i angažman Ivana Perišića:

"Kod Brozovića, Vide i Ćorluke bile su kontuzije, ništa ozbiljno, to je posljedica utakmice. Radili su u fitnessu s fizioterapeutom. Mandžukić i Modrić išli su na MR, napravili smo pregled iz predostrožnosti i ne radi se ni o kakvoj ozbiljnoj ozljedi. Pratit ćemo situaciju iz dana u dan."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema frustracije

"Sigurno kad na ovakav način odigrate utakmicu postoji žal i male frustracije, ali vjerujte mi da igrači nisu frustrirani jer su odigrali odličnu utakmicu. Ne postoji reprezentacija koja nikom nije napravila priliku i dala sve od sebe. Nama je Češka zapravo uputila dva centaršuta i oba su završila golom. Moramo biti ponosni na način na koji smo igrali 90 minuta, naročito prvih 75. Bilo je možda i skepse hoćemo li moći ponoviti igru protiv Turske, ali bili smo još i bolju. Vjerujem da ćemo se dizati iz utakmice u utakmicu, nadam se da ćemo to ponoviti i protiv Španjolske, bez obzira na početnu postavu. Prvi i osnovni cilj proći je skupinu, a moj pravi cilj je da naša reprezentacija bude bez kompleksa, da ima pravi gard i da bude svoja u svakoj utakmici. Bude li to tako protiv Španjolske, bit ću zadovoljan bez obzira na ishod."

"Nakon prve utakmice smo konstatirali da imamo rezerve, Perišić je tu utakmicu odigrao dobro, a sad je bio još i bolji. Može biti i još kvalitetniji. Pokazao je naročiti napredak Ivan Rakitić, i njemu treba malo vremena da se adaptira na novu poziciju. To su sve stvari koje nam idu u prilog, mislim da još uvijek nismo na maksimumu. Vjerujem da ćemo se još dizati, da će igrači igrati slobodnije, najvažnije je proći skupinu koja je jaka, ispostavilo se da ne postoji nijedna slaba, favoriti se muče do zadnjih minuta, a najvažnije je da momčad pokazuje posebnu strast za radom, među njima je odlično ozračje i poticajni su jedan prema drugom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evo zašto nije mijenjao

Objasnio je Čačić zbog čega nije radio izmjene u završnici utakmici protiv Češke i osvrnuo se na ozljedu Luke Modrića:

"Modrić? Oko njega se slaže momčad i bitan čimbenik i u Realu. Za svaku momčad je bitan, pa tako i za nas. Naravno da nas je njegov odlazak limitirao. S njim ćemo vidjeti što će biti, pričekat ćemo kako se bude osjećao, ali naći ćemo rješenje. Koga nema, bez njega se mora, Hrvatska ima rješenja da to pokrije na drugi način, ali sigurno je njegov izostanak hendikep.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se Kovačića tiče, vidi se da nije imao veliku minutažu prošle sezone, bio je malo nemiran i izgubili smo mirnoću u sredini terena pa su Česi došli do zraka. Ali nemoguće je da momčad na Euru nema svojih pet minuta, teško je dići željeznu zavjesu i ne dozvoliti da vam pukne po golu. Rekao sam suradnicima da su igrači odigrali za 10, a mi nismo primijetili da nam se Mandžukić umorio pa da ga zamijenimo s nekim življim. Ali ne želim tražiti alibi, ovo nije PlayStation, i oni igraju nogomet. Imali smo kontrolu i kod 2-1, ali dogodilo se što se dogodilo. Kad sam mislio raditi izmjene, dogodila se ta pauza pa penal i na kraju moram biti sretan što utakmica nije duže potrajala."

Mandžukić se troši za momčad

Potom je Čačić nahvalio atmosferu u momčadi i osvrnuo se na učinak Marija Mandžukića:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Srna je tu već 15 godina i rekao je da nikad nije bila bolja atmosfera u svlačionici, igrači nikad nisu bili svjesni da su toliko dobri. Imali smo puno udaraca i protiv Turske i protiv Češke, igramo uglavnom na visoku obranu, ima puno trke i puno sprinteva, ali mislim da smo na dobrom putu i uvjeren sam da će zaista svaki od njih učiniti sve da Hrvatska u toj utakmici bude svoja. Mandžukić? I kad ne zabije, puno čini za momčad. Ima veliku potrošnju energije, ima puno duela i kontakata pa se puno potroši. Možda sam trebao ranije reagirati i odmoriti ga pa bismo možda reagirali drugačije. Ali možda bi rezultat bio i gori. Jedan je Šuker, ali Mandžo nije upitan. Igrajući u svim klubovima pokazao je da je pravi igrač i vjerujem u njega, siguran sam da će to vratiti reprezentaciji."

Slijedi Španjolska

Koju u utorak očekuje ogled protiv Španjolske:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imat ćemo jednako dana odmora i mi i Španjolci, moram vidjeti kako će pojedinci reagirati danas i sutra. Imamo svega još sutra, prekosutra već putujemo u Bordeaux, ali mislim da reprezentacija ima kadar koji može odgovoriti u svakoj utakmici, pa i u toj u kojoj se odlučuje tko će biti prvi u skupini. Hrvatska će protiv bilo koje momčadi težiti da bude svoja i da, kroz manje varijacije, u svih 90 minuta traži rezultat."

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo