TRENER CITYJA

ČAK I GUARDIOLA KAŽE DA SUPERLIGA NEMA BAŠ PREVIŠE SMISLA: ‘Sport nije sport ako nije bitno hoćete li izgubiti ili pobijediti’

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola na današnjoj je konferenciji za medije komentirao ideju osnivanja Superlige te dosta kritizirao način na koji je zamišljena

Osnivanje europske nogometne Superlige goruća je tema u nogometu otkad je u nedjelju navečer objavljeno da će 12 bogatih europskih klubova osnovati zasebnu ligu u kojoj će se natjecati.

U Superligi bi sudjelovali španjolski Real Madrid, Barcelona i Atletico Madrid, zatim engleski Arsenal, Chelsea, Tottenham, Liverpool, Manchester City i Manchester United, te talijanski Juventus, Milan i Inter.

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola na današnjoj je konferenciji za medije komentirao ideju osnivanja Superlige te dosta kritizirao način na koji je zamišljena.

IZJAVA PEREZA MOGLA BI ODJEKNUTI CIJELOM REGIJOM: Šef Superlige nagovijestio da bi mogli imati Balkansku ligu

‘Svatko misli na sebe’

“Sport nije sport ako vam je uspjeh garantiran i kad veza između truda i nagrade ne postoji. Sport nije sport ako vam nije bitno hoćete li izgubiti. Nije pošteno ako se momčadi s vrha ne mogu kvalificirati. Eto, to mislim“, rekao je Guardiola te dodao:

“Nemojmo biti cinični, svatko misli samo na sebe, UEFA također misli samo na sebe”, rekao je, između ostalog Guardiola.

Nagađa se da bi Superliga mogla početi u kolovozu 2022. ili 2023. godine. Klubovi bi igrali Superligu tijekom tjedna, umjesto Lige prvaka. Plan je bio da se ti klubovi vikendom natječu u svojim nacionalnim prvenstvima.

Povratak na Net.hr