U LOVU NA EURO

ČAČIĆ STVORIO GRAČANU VELIKE PROBLEME: U-21 Hrvatska na jaku Švedsku ide bez ponajboljeg igrača

Marko Rog neće moći zaigrati za U-21 Hrvatsku koju u ponedjeljak čeka možda i presudna utakmica za odlazak na EP protiv prvaka Europe Švedske.

Naime, Rog je u utakmici između Hrvatske i Finske u 81. minuti zamijenio Andreja Kramarića i tako otpao za Šveđane. Prema Uefinim pravilima jedan igrač tijekom jednog reprezentativnog okupljanja ne smije odigrati više od dvije utakmice, pa tako Rog i Kovačić nemaju pravo nastupa za U-21 Hrvatsku.

UŽIVO: FINSKA SE PROBUDILA I STVORILA HRVATSKOJ PROBLEME! Ivan Perišić pogodio vratnicu

Rog je ušao s klupe u dvoboju protiv Kosova i Finske, pa je otpao za Švedsku. Tako je izbornik A selekcije Hrvatske Ante Čačić stvorio svom kolegi na klupi U-21 reprezentacije Nenadu Gračanu probleme uoči važnog susreta kvalifikacija za odlazak na EP protiv Švedske. Gračan tako neće moći računati na Roga, igrača koji je u njegovim planovima bio jedan od najvažnijih aduta za Šveđane.

Tin Jedvaj tijekom ovog reprezentativnog okupljanja nije odigrao niti jednu utakmicu, pa će mladi branič Bayer Leverkusena najvjerojatnije sutra zaigrati za U-21 reprezentaciju.

Povratak na Net.hr